ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις ξεχωριστές φωνές…

τρεις-ξεχωριστές-φωνές-397886

Ο Θάνος Μικρούτσικος εμφανίζεται με τους Γιάννη Κότσιρα και Ρίτα Αντωνοπούλου στο Βόλο

Τρεις αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα εμφανιστούν σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», ανοίγοντας την αυλαία των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Ο Θάνος Μικρούτσικος λέει για τον Γιάννη Κότσιρα: «Κατά τη γνώμη μου είναι αυτή τη στιγμή, ειλικρινά και μετά λόγου γνώσεως, ο πιο ολοκληρωμένος Ελληνας τραγουδιστής. Γιατί ο ολοκληρωμένος τραγουδιστής κρίνεται από το φάσμα ρεπερτορίου που μπορεί να πει. Ε, αυτός είναι σχεδόν σε όλο το φάσμα! Με έναν απίστευτο τρόπο κι ένα απίστευτο ήθος, που μετράει»!

Τη Ρίτα Αντωνοπούλου μας τη σύστησε ο Θάνος Μικρούτσικος και είναι τα τελευταία χρόνια σταθερή συνεργάτιδά του, ερμηνεύοντας μοναδικά τα τραγούδια του συνθέτη. «Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μακράν η καλύτερη τραγουδίστρια της γενιάς της με σπουδαία σκηνική παρουσία, τραγουδά τις συλλαβές, τις λέξεις και τις φράσεις με τρόπο τέτοιο, που αποκτούν ζωή στην ερμηνεία της» λέει για εκείνη ο Θάνος Μικρούτσικος.

Την παράσταση πλαισιώνουν οι σολίστ: Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, ενορχηστρώσεις, Ακης Κατσουπάκης: πιάνο, ενορχηστρώσεις, Ακης Γαβαλάς: τύμπανα, Γιάννης Γρυπαίος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι,
Κώστας Μιχαλός: κιθάρα, επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές, επιμέλεια φωτισμού: Ανδρέας Κούρτης.

Πόλη αγαπημένη

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγες ώρες πριν τη συναυλία στο Βόλο, η Ρίτα Αντωνοπούλου, υπογραμμίζει ότι κατά ευτυχή συγκυρία ο Βόλος « είναι και πάλι αφετηρία μας» για να προσθέσει ότι «είναι πολυαγαπημένη πόλη για μένα, έχω έρθει πάρα πολλές φορές και στην ίδια πόλη έκανα και το πρώτο μου live. Οπότε όσο κι αν λένε ότι το κοινό του Βόλου είναι δύσκολο, για μένα είναι ένα πολύ αγαπημένο κοινό, κόσμος που τον νιώθω πολύ κοντά μου».

Σκιαγραφώντας το μουσικό προφίλ της αποψινής βραδιάς, η χαρισματική ερμηνεύτρια αναφέρει ότι «υπάρχει ένας πολύ δυνατός κορμός τραγουδιών, τα οποία έχουμε κρατήσει από το χειμώνα, τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα, τραγούδια από την κοινή μας πορεία με το Θάνο Μικρούτσικο, καθώς και αρκετές προσθήκες που αφορούν σε τραγούδια και άλλων συνθετών που αγαπάμε πάρα πολύ. Επίσης θα υπάρχουν και τρία τραγούδια που θα παρουσιάσουμε τώρα το καλοκαίρι, δύο από την καινούργια δουλειά του Θάνου και του Γιάννη που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο κι ένα από τη δική μου καινούργια δουλειά με το Γιώργο Ανδρέου, που θα κυκλοφορήσει επίσης την ίδια εποχή».

Η επιτυχημένη καλλιτεχνική ομάδα ανοίγει με πολύ κέφι την καλοκαιρινή αυλαία του καλοκαιριού, ενώ όπως υπογραμμίζει η Ρίτα Αντωνοπούλου «το γεγονός ότι μας τιμά με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος, ανελλιπώς, και πληρώνει από το υστέρημά του για να δώσει το «παρών», για μας είναι τεράστια τιμή, ειδικά τώρα. Η παρουσία του κόσμου μου φέρνει συγκίνηση πια. Δηλαδή το νιώθω πολύ πιο έντονα από παλιά, που μπορεί να το θεωρούσαμε και λίγο δεδομένο ότι θα έρθει ο κόσμος. Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα κι έχω την αίσθηση, προσθέτει η ίδια, ότι και η σχέση μας η μουσική, έχει γίνει πιο ουσιαστική».

Εισιτήρια για την αποψινή συναυλία προπωλούνται στο καφέ Ελέφαντας, το Δίαυλο και το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 10 ευρώ για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, 12 ευρώ στα καταστήματα προπώλησης και 15 ευρώ στην είσοδο του θεάτρου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου