ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδικό μυθιστόρημα

παιδικό-μυθιστόρημα-39699

Το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» θα παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο

Το νέο παιδικό μυθιστόρημα του φιλόλογου-συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο», θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 19.00 στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος», κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισµού -Κατεύθυνση Παιδικού Βιβλίου και Λογοτεχνίας- του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, οι Εκδόσεις Πατάκη, το Κέντρο Πολιτισµού «Ιωλκός» και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.)

Θα απευθύνει χαιρετισµό η Αδαµαντία Μουτσινά, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισµού «Ιωλκός».

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι: Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος, Οµότιµος καθηγητής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας και μέλη των οµάδων γραφής που συντονίζει ο Διονύσης Λεϊµονής.

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας με υπεύθυνους δασκάλους την Ιωάννα Γεωργάκη και τον Γεράσιμο Τσιμπλούλη θα παρουσιάσουν δρώμενο σχετικά με το βιβλίο.

Αποσπάσµατα θα διαβάσει ο Δηµήτρης Δακτυλάς, διευθυντής του Δηµοτικού Θεάτρου Βόλου.

Θα πλαισιώσει µουσικά η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva µε υπεύθυνη τη µαέστρο και καθηγήτρια κλασικής κιθάρας Ευαγγελία Γούσια. Συμμετέχουν οι κιθαριστές: Τηλιοπούλου Αλέκα, Τασιού Λυδία, Χιοκτουρίδη Κυριακή, Μανωλιού Μαριέτα, Αρβανίτης Βαγγέλη, Οικονομίδη Αλέξανδρο, Παπαϊωάννου Αλέξανδρο, Νικολαΐδου Χριστίνα, Χρυσάφη Νεφέλη, Καραβασίλη Απόστολο, Μανιάρα Μαριάννα, Τσακόγια Αγγελίνα, Καλαντζή Νεκταρία, τους μουσικούς Δούναβη Πέτρο (βιολί), Κολώνη Γιώργο (μπουζούκι) και την Κυριακή Καραγκούνη (τραγούδι). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής.

«Το δέκατο έβδομο κιβώτιο», ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη σειρά «Περιστέρια» των εκδόσεων Πατάκη. Η κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα 200 και πλέον χρόνια πριν, το ναυάγιο του πλοίου του, «Μέντορα» στον Αβλέμονα των Κυθήρων, η ανάσυρση των 16 κιβωτίων και η μεταφορά τους στην Αγγλία, η αναζήτηση ακόμα και σήμερα του 17ου κιβώτιου θα δραστηριοποιήσει τη φαντασία μικρών και μεγάλων επιζητώντας την ανεύρεση του θησαυρού και την επιστροφή των Παρθενώνειων μαρμάρων μας στην Αττική γη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου