ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προωθούν την τοπική παράδοση

προωθούν-την-τοπική-παράδοση-392781

Ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου σε διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ της Ιορδανίας

Σημαντικές δραστηριότητες προς την κατεύθυνση της προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων, αναπτύσσει ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου, που έδωσε, στο πλαίσιο αυτό, το «παρών» σε διεθνές φεστιβάλ της Ιορδανίας.

Ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου συμμετείχε στο διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ της Pamtha της Ιορδανίας, όπου είκοσι μέλη του προσκλήθηκαν στην Ιορδανία προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διάστημα από 23 έως 30 Απριλίου. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν έξι χώρες: η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Τσεχία, η Ελλάδα και η Ιορδανία. Η υποδοχή και η φιλοξενία σε ξενοδοχείο της Isbid ήταν άψογη, οι δε συμμετέχοντες ήρθαμε σε επαφή με την κουλτούρα της Ιορδανίας.

Ο ΟΕΠ έδωσε δύο παραστάσεις. Στην πρώτη, όλες οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετείχαν, διέσχισαν παρελαύνοντας με σημαίες το χώρο, για να καταλήξουν στο Πανεπιστήμιο του Ιbid, όπου και χόρεψαν Μακεδονικούς χορούς και τον Ζορμπά. Η δεύτερη παράσταση δόθηκε στην πόλη Ταφίλα κοντά στην Πέτρα. Προωθώντας την εικόνα της περιοχής και της χώρας μας στο εξωτερικό, μετά τις παραστάσεις πραγματοποιήθηκε διανομή τουριστικών φυλλαδίων της Διεύθυνσης Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα με τις παραστάσεις και κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ιορδανία, τα μέλη του Ομίλου Ερευνών Πηλίου ξεναγήθηκαν στην Πέτρα, στη Γεράσα, στον Ιορδάνη ποταμό, στην Ακαμπα, στη Νεκρά θάλασσα, στο Αμμάν. Παράλληλα επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους ελληνικού, ρωμαϊκού και βυζαντινού πολιτισμού. Την αποστολή στην Ιορδανία ακολούθησε και η τέως πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών συλλόγων Ν. Καρδίτσας, κα Μένια Παπανικολάου.

Επίσης η παιδική ομάδα του Ομίλου Ερευνών Πηλίου συμμετείχε στις 12 Απριλίου, σε παιδικό φεστιβάλ χορού στην Ελασσόνα, όπου έλαβαν μέρος 62 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Ηταν μία άψογη διοργάνωση από τους οικοδεσπότες, όπου η ομάδα του ΟΕΠ χόρεψε χορούς Θράκης και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το τμήμα παραδοσιακής χορωδίας του Ομίλου Ερευνών Πηλίου συμμετείχε, αντίστοιχα, την 31η Απριλίου στο 4ο Φεστιβάλ φωνητικών συνόλων ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής που διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡ.Κ.Ε.Τ.). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Χολαργού και συμμετείχαν ομάδες από επτά περιοχές των Ελλάδας.

Τέλος, το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 20:30, ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου έχει προγραμματίσει εκδήλωση για το κλείσιμο της χρονιάς των τμημάτων στο Σταθμό της Αγριάς Βόλου. Στην εκδήλωση αυτή, θα συμμετάσχει το χορευτικό συγκρότημα Τσαριτσάνης και οι χορευτικές ομάδες του Ομίλου. Επίσης, θα τραγουδήσουν η χορωδία Νέας Δημητριάδος Βόλου, καθώς και η παραδοσιακή χορωδία του Ομίλου. Οι εκδηλώσεις του Ομίλου Ερευνών Πηλίου θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου