ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογική εκδρομή στη Μελιταία

αρχαιολογική-εκδρομή-στη-μελιταία-388794

Aρχαιολογική εκδρομή διοργανώνει η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Οθρυς» στην Αρχαία Μελιταία, από τις σπουδαιότερες πόλεις της Αχαΐας Φθιώτιδος, ακολουθώντας το παράδειγμα του ιδρυτού της Νικόλαου Γιαννόπουλου.

Η εκδρομή διοργανώνεται αύριο Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ενώ οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν με τα δικά τους οχήματα. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 το πρωί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού.

Οι διοργανωτές για το πρόγραμμα της εκδρομής αναφέρουν τα εξής: «Θα διασχίσουμε ένα όμορφο τμήμα του βουνού μας, της Οθρυος, θα περάσουμε την Ανάβρα (Γούρα) και θα φθάσουμε στη Φιλιαδώνα (Χιλιαδού), όπου θα μας περιμένουν αρχαιολόγοι της περιοχής για να μας οδηγήσουν στη Μελιταία.

Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε αρχικά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μελιταίας, από τις σημαντικότερες πόλεις της Αχαΐας Φθιώτιδος στους βόρειους πρόποδες της Οθρυος και κοντά στον μυθικό ποταμό Ενιπέα. Η θέση της ήταν ιδιαιτέρως σημαντική και στρατηγική, αφού ήλεγχε την κύρια οδική αρτηρία που ένωνε τη Θεσσαλία με τη Στερεά Ελλάδα».

Η ξενάγηση θα συνεχισθεί στην Μονή της Αγίας Τριάδος, μεγάλης ιστορικής σημασίας, που κτίσθηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας με υλικά από το τείχος της Μελιταίας. Στη συνέχεια οι εκδρομείς θα επιστρέψουν στη Φιλιαδώνα, όπου (αν και όσοι το επιθυμούν) θα παραμείνουν για φαγητό.

«Επιστρέφοντας για Αλμυρό, μετά τη Γούρα, θα σταματήσουμε να δούμε τα κάστρα στο Τσουρνάτι και στη Γριντιά» προσθέτουν οι διοργανωτές.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να καλέσουν στα τηλέφωνα: 2421070660, 6973388946 Τσουρνάβα Λ., 2422024082, 6973801227 Κοντογεωργάκη Χ. ή σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του Δ.Σ. και να ενημερώσουν για την πρόθεσή τους, ούτως ώστε να γνωρίζουν τα άτομα που θα περιμένουν το πρωί για αναχώρηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου