ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδιά στο Βυζαντινό Μουσείο

παιδιά-στο-βυζαντινό-μουσείο-38813

Το 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου υποδέχτηκε χθες Τετάρτη το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας. Μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους».

Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν, την τοπογραφία των ιερών προσκυνημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές με παιχνίδι ρόλων μεταμορφώθηκαν σε «προσκυνητές» και με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι: Από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Καλλιόπη Γκαραγκούνη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου