ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ευαισθησία, μεράκι και Πολιτισμό

με-ευαισθησία-μεράκι-και-πολιτισμό-385396

Στην παραλία του Βόλου κάποτε υπήρχε μεγάλη ποικιλία καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ένα επαναλαμβανόμενο ομοιόμορφο ύφος και παρόμοιες προσφερόμενες υπηρεσίες με μια εξαίρεση, που βρίσκεται στη στάση του ιδιοκτήτη καφέ και αφορά όχι μόνο τα προσφερόμενα είδη, αλλά και τις προτάσεις που αφορούν τον πολιτισμό.

Ο λόγος για το Café Filippou τις καλοκαιρινές μελωδικές νύχτες με δύο συναυλίες Salsa Latin και Jazz μουσική και άλλα…

Ξεχωρίζει από τα μοδάτα καφέ, διότι υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και μεράκι.
Αναφέρομαι αρχικά στις μουσικές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού. Ο Χρήστος Ραφαηλίδης είναι ένας διεθνούς φήμης βιμπροφωνίστας, που έρχεται από την Αμερική για να δώσει λίγες μόνο συναυλίες με την NOLOSE BAND από την Κούβα και τον HEETOR MARTIGNON στο Πιάνο, προσκεκλημένους από μια ποικιλία φορέων. Εδώ στην πόλη μας τον κάλεσε ιδιώτης, προς χάριν τον βολιωτών για μια μόνο συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στο Café Filippou την Τρίτη 4 Αυγούστου 10:00 η ώρα το βράδυ.

Ο κ. Φιλίππου έχει και στο παρελθόν οργανώσει εκδηλώσεις στο χώρο του με τις ίδιες πάντα τιμές των προσφερόμενων τιμών και χωρίς είσοδο, με μεράκι και διάθεση να πραγματοποιηθούν. Άμεσα και συγκεκριμένα τις 20 Αυγούστου προγραμματίζεται συναυλία με την ορχήστρα πνευστών «Άγιος Λαυρέντιος», που αποτελείται από νέους μουσικούς όλου του κόσμου.

Η ευαισθησία όμως δεν εκφράζεται μόνο μέσα από τις ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις. Εκφράζεται και με άλλους τρόπους. Ο κ. Φιλίππου επί σειρά ετών προσφέρει στο χώρο του και μικρογεύματα δωρεάν σε μαθητές και μαθήτριες Ειδικών Σχολείων, καθώς και στους μαθητές του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, δίνοντας μας τη δυνατότητα να νιώθουμε αξιοπρέπεια και άνεση. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμπάθειας και αλληλοβοήθειας είναι το ζητούμενο στην εποχή μας, για τη συσπείρωση της κοινωνίας κάνοντας πράξη τις ιδέες για σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ισότητα.

Αυτές οι απλές κινήσεις, μας δίνουν ανάσα και κουράγιο στη δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε και που είναι αποτέλεσμα μιας παθητικής κοινωνίας. Ευχόμαστε στον κ. Φιλίππου και το προσωπικό του Καφέ να συνεχίσουν πάντα με ευαισθησία και μεράκι.

Χρύσα Κανδύλα
Κοινωνικής Λειτουργός
του Ειδ. Δημ. Σχολ. του Ιδρύματος
Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο δεν γράφηκε για λόγους διαφήμισης, αλλά ως ανάγκη να ακούγονται και τα καλά πράγματα, που γίνονται στην πόλη μας και επίσης ως ευχαριστήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου