ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις για τη Θράκη

εκδηλώσεις-για-τη-θράκη-374142

Εκδηλώσεις για τη Θράκη

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού και τα 94α Ελευθέρια της Δυτικής Θράκης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1η Ιουνίου.

Συμμετέχουν οι Θρακιώτικοι Σύλλογοι: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου η «Διάπλαση», Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ν. Αγχιάλου, Μορφωτικός Σύλλογος Μ. Μοναστηρίου, Σύλλογος καταγόμενων εξ. Αν. Ρωμυλίας Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διατήρησης παράδοσης Αν. Ρωμυλίας – Β. Θράκης Βόλου και Σύλλογος Αν. Ρωμυλίας Ευξεινούπολης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων στις 10.00 π.µ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Ν. Ιωνία, ενώ στις 11.00 π.μ θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο µνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Καφές θα προσφερθεί στα γραφεία του Συλλόγου Θρακών Βόλου – Μ. Μερκούρη 12.

Εξόρμηση

Εκδρομή στον Εβρο διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν στο 6ο Πανθρακικό Πανελλήνιο Αντάμωμα. Η τριήμερη εκδρομή περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου. Οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 7 το πρωί, με προορισμό την Ορεστιάδα. Προγραμματίζονται επισκέψεις σε Δόξη Πάρα όπου θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο και περιοδεία στον Βόρειο Εβρο στα χωριά του Τριγώνου με προορισμό τον ποταμό Αρδα και τις Καστανιές, Ορεστιάδα, Πύθιο και φυσικά στο Διδυμότειχο όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Το κόστος συμμετοχής είναι 90 ευρώ με πρωινό. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: Αναστασία 6983502826, Θωμάς 6974335978, Ελένη 6974303098.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου