ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη επετειακή έκθεση

μεγάλη-επετειακή-έκθεση-370558

Στην έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Οι Αγιοι Νεομάρτυρες και η Ελληνική Επανάσταση» που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχει το Eργαστήριο Γλυπτικής του Αναστάσιου Κρατίδη στον Βόλο.

Στην έκθεση μαζί με τον Αναστάσιο Κρατίδη συμμετέχουν και οι μαθητές Μιχαήλ Βαλασσάς και Απόστολος Νταβλαμάνος.

Την έκθεση διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οδός Βασιλείου του Μεγάλου 15 στην Αθήνα, από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου μέχρι την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου. Περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, Αγιογραφίες, χαρακτικά, ψηφιδωτά, υαλογραφίες, ξυλογλυπτική, μικρογλυπτική και κέντημα.

Το Eργαστήριο Γλυπτικής του Αναστάσιου Κρατίδη λειτουργεί στον Βόλο από το 1996 όπου παραδίδονται τα μαθήματα της γλυπτικής, συμπεριλαμβάνοντας: την εισαγωγή στην «γλώσσα» της πλαστικής, μελέτη του ανθρώπινου σώματος, σπουδή ζωντανού μοντέλου, πλάσιμο του προσώπου σε πηλό και γύψο. Διδάσκονται επίσης οι τεχνικές: μαρμαρογλυπτικής, γλυπτικής σε ξύλο, κατασκευή καλουπιού, μπρουντζοχύτευσης, μεταλλοτεχνίας και σφυρήλατου χαλκού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου