ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικό κάλεσμα

δημιουργικό-κάλεσμα-370301

Ο Ομιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπηρετώντας τα ιδανικά του πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων στην πατρίδα μας, προκηρύσσει τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, για το 2021. Ο διαγωνισμός διενεργείται με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, 106 80, Αθήνα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή εκείνων που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στις κάτωθι κατηγορίες από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους καθηγητές και μουσικούς. Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στις κάτωθι μουσικές κατηγορίες: Πνευστά (φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, σαξόφωνο κλασικό, φαγκότο, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, τούμπα).

Εγχορδα (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο), πιάνο, κιθάρα, παραδοσιακά όργανα (μπουζούκι, ταμπουράς, ούτι, κλαρίνο, σαντούρι, κανονάκι, λύρα κρητική – ποντιακή, βιολί παραδοσιακό, λαούτο), μονωδία, παραδοσιακό τραγούδι.

Για όλες τις κατηγορίες οργάνων ισχύουν οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες: Εφηβοι από 12 ώς 18 ετών (17 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού.

Ενήλικες από 18 ώς 28 ετών (27 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού.

Για τη μονωδία και το παραδοσιακό τραγούδι: Ενήλικες από 18 ώς 28 ετών (γυναίκες), από 18 ώς 30 ετών (άνδρες).

Ο 6ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός του Ομίλου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ο Ομιλος θα απονείμει βραβεία (Α’, Β’, Γ’) και επαίνους και μόνον το Α’ βραβείο (για κάθε διαγωνιστική κατηγορία οργάνων και φωνών) θα έχει το χρηματικό έπαθλο των 300 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, 106 80, Αθήνα), χωρίς την παρουσία κοινού. Στο 2021 θα οριστεί ημερομηνία για την τελετή βράβευσης και συναυλία, όπου θα ερμηνεύσουν οι νικητές του διαγωνισμού, καθώς και οι νικητές του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2020.

Νέα, καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 (με σφραγίδα ταχυδρομείου). Αναλυτικά οι όροι, η αίτηση συμμετοχής καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου