ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση λόγου από Ε.Χ.Ε

εκδήλωση-λόγου-από-ε-χ-ε-370062

Αφιέρωμα τιμής στη μνήμη του ποιητή Γεώργιου Ζαχαρόπουλου η εκδήλωση της Ενωσης Χριστιανών Επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον προαύλειο χώρο της Αγίας Τριάδος του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με την ευγενική συνδρομή της «Μαγνήτων Κιβωτός» και του γραμματέα της Νικολάου Τσούκα.

Η πρόεδρος της Ενωσης Χριστιανών Επιστημόνων Βασιλική Τέα σκιαγράφησε τη συνεισφορά του τιμώμενου που υπήρξε εκλεκτό μέλος του συλλόγου.

Ο Στάθης Λιώτης, συγγραφέας – μουσικός, η Ευρυδίκη Βεργή φιλόλογος MSc και αντιπρόεδρος της ΕΧΕ και ο Ιωάννης Πατρίκος φιλόλογος παρουσίασαν το ποιητικό έργο του Γεωργίου Ζαχαρόπουλου που με μαγευτικούς στίχους εξέφραζε τη μεγάλη αγάπη για τον Βόλο, με αναφορά στην ομορφιά της πόλης και σε περιοχές του, αλλά και την πίστη στον Θεό με τα ποιήματά του για τον Αγιο Λαυρέντιο και το Νέο Απόστολο και για τον Αγιο Νεκτάριο που εκτιμούσε πολύ. Με το ποίημα Μακεδονία υπερασπίζεται την ελληνικότητα της περιοχής και αντιδρά σε επίβουλες διαθέσεις. Πραγματικά το βιβλίο του «Ποιήματα» είναι μια παρακαταθήκη ιδεών που εμπνέουν τις ζωές μας και υπήρξε σημαντική η προσφορά της οικογένειάς του ως προς τη δωρεάν διάθεσή του στους παρευρισκομένους.

Εκ μέρους της οικογένειάς του απηύθυνε ευχαριστίες η κόρη του Κατερίνα Ζαχαροπούλου καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννης Ντόκος, τον οποίο η ΕΧΕ ευχαριστεί θερμά για τη διάθεση του χώρου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου π. Νικόλαος Νασιώκας που τέλεσε και τρισάγιο στη μνήμη του Γεώργιου Ζαχαρόπουλου, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, μέλη και φίλοι της ΕΧΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου