ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βιβλίο «Το εργοστάσιο» του Κώστα Πούλιου αφηγείται ιστορίες ζωής

συγκλονιστικό-βιβλίο-το-εργοστάσιο-364655

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Πούλιου «Το εργοστάσιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Ο Κώστας Πούλιος κατάγεται από το Κεραμίδι Μαγνησίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Φιλόλογος στο επάγγελμα, εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ποιήματα και άρθρα του για θέματα εκπαιδευτικά και γενικότερου ενδιαφέροντος έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά του Βόλου.

Εχει βραβευτεί σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς, καθώς και με το 1ο βραβείο διηγήματος στον Δ΄ Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Αντώνης Σαμαράκης». Η σχετική ανθολογία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. «Το εργοστάσιο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Σημειώνει ο ίδιος στο οπισθόφυλλο: «Αν ήταν να σας διηγηθώ κάτι κοινότοπο, δεν θα έμπαινα, πιστέψτε με, διόλου στον κόπο. Ομως, αυτό που έζησα εκείνα τα, παράξενα από κάθε άποψη, χρόνια με ξεπερνά…».

Η Ρίνα, σύζυγος του Γεράσιμου και μητέρα του Σωκράτη Χατζηκύρκου, της μεγαλύτερης δυναστείας Ελλήνων τσιμεντοβιομηχάνων, λίγο πριν η νόσος Αλτσχάιμερ διαγράψει τη μνήμη της, πατά στα ίχνη του παρελθόντος, τα δικά της μαζί με αυτά τεσσάρων άλλων γυναικών, για να ξετυλίξει το μπερδεμένο νήμα της ζωής τους και αυτής των ανδρών με τους οποίους συνδέθηκαν.

Η εξιστόρηση αρχίζει με αφορμή τις ανάγκες του σεναρίου μιας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τα γεγονότα των ετών 2019 – 2021, που συγκλόνισαν την Ελλάδα κι η Ρίνα, όπως και όλοι οι ήρωες του μυθιστορήματος, τα έζησε από πρώτο χέρι. Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και κορυφώθηκαν την 25η Μαρτίου 2021. Oλοι πια είχαν διαβεί τον Ρουβίκωνα και όσα διαδραματίζονται εκείνη τη μέρα θα επηρεάσουν καταλυτικά τις ζωές τους, αλλά και την πορεία της χώρας ολόκληρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου