ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γιαγιά, πες μας, πώς παίζατε παλιά;»: «Ζωντάνεψαν» παλιά παιχνίδια

γιαγιά-πες-μας-πώς-παίζατε-παλιά-ζ-359545

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσαλαπάτα η εκδήλωση του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας με τίτλο «Γιαγιά, πες μας, πώς παίζατε παλιά;», που ήταν αφιερωμένη στα παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν οι παλιότερες γενιές.

Η συμμετοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαγνησίας, του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και μελών του Συλλόγου Γονέων του ίδιου Σχολείου φώτισε το θέμα από παιδαγωγικής πλευρά, ενώ η προβολή ανάλογων φωτογραφιών μιας άλλης εποχής δημιούργησε μια νοσταλγική για τους μεγάλους ατμόσφαιρα.

Η αναβίωση παλιών παιχνιδιών με τη μορφή θεατρικού δρώμενου από παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Σοφαδιτών ολοκλήρωσε αυτή τη νοσταλγική διάθεση στους μεγάλους αλλά και δίδαξε στους μικρούς τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη δωρεάν διανομή στα παιδιά μικρού βιβλίου με παραδοσιακά παιχνίδια, ερευνητικού έργου του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας, που εξασφαλίστηκε χάρη στη χορηγία του Δήμου Βόλου.

Η πρόεδρος Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σοφαδιτών ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου