ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική παράσταση στο Αχίλλειο

θεατρική-παράσταση-στο-αχίλλειο-35945

Το έργο της Δήμητρας Πέτρουλας «Που είναι η μανά σου μωρή;» θα παρουσιαστεί στο Βόλο

To θεατρικό έργο της Δήμητρας Πέτρουλας «Που είναι η μανά σου μωρή;» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Απριλίου, 21.00, στον κινηματοθέατρο Αχίλλειο.

Πρωταγωνιστούν οι Βέρα Κρούσκα, Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου.

Θεατρική διασκευή Σοφία Αδαμίδου, σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι, σκηνικά – κοστούμια Χριστίνας Κωστέα, φωτισμοί Ελίζα Αλεξανδροπούλου.

Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της «Χ». Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφιών της, των άλλων συγγενών της, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα, σαν ξέσπασμα στο παράπονο γιατί αναγκάστηκε να περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια και να ζήσει «τρέχοντας» κι όχι αργά και φυσιολογικά.

Εβδομήντα χρόνια μετά και γίνεται τραγικά επίκαιρο, καθώς οι ιδεολογικοί απόγονοι των Ναζί προσπαθούν να βρουν κοινωνικά ερείσματα, εκμεταλλευόμενοι την εντεινόμενη κρίση και τις συνέπειες της. Τραγικά επίκαιρο καθώς γινόμαστε μάρτυρες του δράματος των ανθρώπων που οι εμφύλιοι, οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Αφρική ξεριζώνουν από τον τόπο τους.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ φοιτητικό – άνεργοι.

Προπώληση πραγματοποιείται στο δισκοπωλείο Classic, Ερμού 187, τηλέφωνο 2421020059 και στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο.

Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 6933413060.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου