ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάζουν και ανοίγουν

γιορτάζουν-και-ανοίγουν-356952

Την Κυριακή όλα τα μουσεία του Δήμου Βόλου

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 18 Μαΐου όλα τα μουσεία της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, με ελεύθερη είσοδο προς το κοινό, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, που έχει καθιερωθεί από το 1977.

Το θέμα για φέτος θα είναι «Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν». Οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δήμου Βόλου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις συλλογές τους, να έρθουν σε επαφή με υλικό που καλύπτει ευρύ φάσμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και μέσα από τη θεματική ποικιλία τους, να διαπιστώσουν το μήνυμα του φετινού εορτασμού.

Αναλυτικότερα, η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα έχει ανοικτά την Κυριακή 18 Μαΐου τα ακόλουθα Μουσεία:

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας Πηλίου, Αρχοντικό Τοπάλη, Μακρινίτσα, Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, Αρχοντικό Ζούλια, Πορταριά, (Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 14.30), Χώρος Μνήμης «Δράκεια 18 Δεκεμβρίου 1943», Πλατεία «Θυσίας», Δράκεια, Μουσείο – Πινακοθήκη Χρυσούλας Ζώγια, Βλαχάβα και Γαζή (κόκκινο σπίτι), Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Νέα Ιωνία, Χρ. Λούλη 33α (πλησίον Ι. Ν. Ευαγγελίστριας), Μουσείο Μεταξουργίας στο πρώην Μεταξουργείο Ετμεκτζόγλου, Κοινοτικό Κέντρο Πολιτισμού, Σταγιάτες (πρώην οικία Παπαθεολόγου), Εκθετήριο Αγροτικής Οικονομίας – Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο «Χατζηγιάννη», Κατηχώρι (Ώρες λειτουργίας: 10.30 – 13.00).

Παράλληλα και με αφορμή τον εορτασμό των Μουσείων θα λειτουργήσουν δύο εκθέσεις εικαστικών. Συγκεκριμένα στο Μουσείο Μακρινίτσας παρουσιάζεται η έκθεση «Αντι.κείμενα» του εικαστικού Απόστολου Ντελάκου (Διοργάνωση: Δ/νσεις Πολιτισμού και Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου).

Πρόκειται για μια σειρά από κεραμικά και ξύλινα αντικείμενα σε κίτρινο χρώμα τα οποία τοποθετούνται δίπλα σε αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου (τμήματα από κάγκελα, ρόκες κ.α.) υπογραμμίζοντάς τα και ξεκινώντας με αυτόν τον τρόπο ένα διάλογο μαζί τους. Η έκθεση απαρτίζεται από τέσσερα έργα: μια βίντεο-προβολή, ένα artist’s book, ένα ζευγάρι γλυπτών (παραβάν) και μια σειρά μικρών κίτρινων αντικειμένων.

Το άνοιγμα της έκθεσης θα γίνει την Κυριακή 18 Μαΐου και ώρα 12.00. Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο έως τα μέσα Ιουλίου και θα είναι ανοικτή κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00 με 14.30. Για οργανωμένες επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Δ/νσης Μουσείων 2421039644 και 2421021664.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου