ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Νάουσα την Κυριακή απαγορεύει τα αυτοκίνητα και κερνάει κρασιά

η-νάουσα-την-κυριακή-απαγορεύει-τα-αυτ-351713

Με ξινόμαυρο κρασί, σκληρό τυρί μπάτζος, μουσικές εκδηλώσεις και χωρίς αυτοκίνητα θα υποδεχτούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νάουσας την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη.

Είναι μια προσπάθεια να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και να ενισχυθεί η βιώσιμη κινητικότητα.
Κάθε πρώτη Κυριακή θα απαγορεύονται τα ΙΧ στη Νάουσα

Ο δήμος Νάουσας αποφάσισε κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα να κλείνει το κέντρο της πόλης για τα οχήματα και παράλληλα να διοργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, και της δημοτικής αρχής και στις 6 Οκτωβρίου πρώτο θέμα της δράσης θα είναι «Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας!».
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας οι δημότες και οι επισκέπτες καλούνται να αφήσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους εκτός των κεντρικών οδών και να συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με τους οινοπαραγωγούς.

Στη Νάουσα πρωταγωνιστεί το ξινόμαυρο

Μεταξύ άλλων, οι εστιάτορες της Νάουσας θα ετοιμάσουν συνταγές μαγειρικής με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο κρασί και το τοπικό σκληρό τυρί μπάτζος, που θα τοποθετηθούν από το πρωί σ’ ένα μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στο νεοσύστατο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (δίπλα στο Ηρώο).
Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται καντάδες από το Τμήμα Καντάδας Μουσικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης στους δρόμους της πόλης που θα είναι ελεύθεροι από τα οχήματα, προκειμένου να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι τη βόλτα τους.

«Αποφασίσαμε κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα να ελευθερώνουμε το κέντρο της πόλης από τα αυτοκίνητα και να δίνουμε το δημόσιο χώρο στις οικογένειες, στα παιδιά, στα ποδήλατα, στους συλλόγους και στις εκδηλώσεις που είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες. Η Κυριακή ανήκει στους πολίτες» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος κ.Καρανικόλας.
Σύμφωνα με τον κ.Καρανικόλα, τον Οκτώβριο επιλέχτηκε ο τρύγος καθ’ ότι είναι η εποχή που τον χαρακτηρίζει, ενώ κάθε μήνας θα έχει ξεχωριστό σημείο αναφοράς.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου