ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή του «Προμηθέα»

εκπαιδευτική-εκδρομή-του-προμηθέα-349020

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη πραγματοποίησαν πρόσφατα τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», στα πλαίσια των εγκεκριμένων προγραμμάτων Πολιτισμού και Περιβαλλοντικής Αγωγής. Οι μαθητές στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στη συνέχεια το ιστορικό και αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στο οποίο είδαν εκθέματα του Μινωικού Πολιτισμού καθώς και μνημεία του σύγχρονου πολιτισμού της Κρήτης.

Επισκέφτηκαν ακόμα την προγονική κατοικία του μεγάλου ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε του Ν. Ηρακλείου το οποίο έχει μετατραπεί σε Μουσείο, όπου γνώρισαν το έργο του και ενημερώθηκαν σχετικά. Αξιοσημείωτη είναι η επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές στο πλούσιο σε εκθέματα του υποθαλάσσιου κόσμου «Ενυδρείο» του Ηρακλείου.

Μαγεμένοι δήλωσαν οι μαθητές από την επίσκεψή τους τόσο στο θέρετρο της Ελούντα και έπειτα στο νησί της Σπιναλόγκα όσο και από την ξενάγησή τους στην Ιερά Μονή του Αρκαδίου.

Τις εντυπώσεις και τη συλλογική αποτίμηση των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων θα παρουσιάσουν οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί και ομάδες μαθητών του «Προμηθέα» στις 21 Μαΐου, οπότε έχει προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου