ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οδηγοί στη Μακρινίτσα

οδηγοί-στη-μακρινίτσα-349006

Στελέχη από διάφορες περιοχές απόλαυσαν τριήμερο με δημιουργικές δράσεις

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τις 2 έως τις 4 Μαΐου, στη Μακρινίτσα, το 3ο Στάδιο της Γενικής Εκπαίδευσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τη συμμετοχή 15 Στελεχών – Εκπαιδευομένων από τη Θεσσαλονίκη, το Μέτσοβο, τη Νέα Ιωνία Βόλου και την Αθήνα και 5 Εκπαιδευτών.

Στο φιλόξενο Δημοτικό Σχολείο της Μακρινίτσας Στελέχη, Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Ομάδων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πέρασαν ένα αξέχαστο και δημιουργικό τριήμερο γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες στη φύση που τους βοήθησε να εμβαθύνουν στο Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα και να αποκτήσουν πρακτικές κυρίως γνώσεις και ικανότητες για την κατάρτιση προγραμμάτων στη φύση.

Τα Στελέχη και το Αρχηγείο της Εκπαίδευσης, «Φύσει και θέσει Οδηγοί» αξιοποίησαν εκπαιδευτικά κάθε λεπτό του τριήμερου και περιπλανήθηκαν με ένα «Μεγάλο Παιχνίδι» στα καλντερίμια της Μακρινίτσας θαυμάζοντας την τέλεια αρχιτεκτονική του χωριού.

Για την επιτυχία της Εκπαίδευσης συνέβαλε ιδιαίτερα η τοπική αυτοδιοίκηση παρέχοντας κάθε βοήθεια που της ζητήθηκε, καθώς και το Τμήμα Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που παρουσίασε με εκπαιδεύτριά του πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου