ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στην παράδοση

αφιέρωμα-στην-παράδοση-339613

Ο Πέτρος Γαϊτάνος συμπράττει με την «Ιωνία» και τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου

Αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση είναι η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ιωνίας, με την ορχήστρα – χορωδία «Ιωνία» και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως ο Πέτρος Γαϊτάνος στις εμφανίσεις του δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα αμεσότητας που εκτοξεύει τις βραδιές σε ένα ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ κάθε χρόνος που περνά τον βρίσκει ωριμότερο και πιο προσεγμένο.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις συναυλίες του σε μορφή παράστασης, ενώ σύντομα κατεβαίνει από τη σκηνή και γίνεται ένα με τον κόσμο που τον αγαπάει σταθερά, δυνατά και διαχρονικά.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος και η «Ιωνία» θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ενώ αναδεικνύει σε μεγάλο εύρος την ελληνική μουσική.

Η «Ιωνία» είναι ένα σύνολο από 20μελή ορχήστρα αποτελούμενη από καθηγητές μουσικής και από 120μελή χορωδία που απαρτίζεται από παιδιά ηλικίας 4 – 18 χρόνων. Κλείνοντας 10 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα η συναυλία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της πορείας αυτής.

Οι εμπνευστές της, Κορνηλία Φραγκογιάννη και Νεκτάριος Δεμελής, με την αγάπη τους για τα παιδιά, το ζήλο να μεταλαμπαδεύσουν σ’ αυτά την αγάπη για τη μουσική, τα γεμάτα ενθουσιασμό και θέληση παιδιά – μέλη της «Ιωνίας», καθώς και η αμέριστη στήριξη των γονέων τους, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας αυτού του μικρού θαύματος που επιτελείται στο Βόλο.

Διδασκαλία – διεύθυνση χορωδίας: Κορνηλία Φραγκογιάννη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Νεκτάριος Δεμελής. Μαέστρος της Φιλαρμονικής ορχήστρας Δήμου Βόλου είναι ο Βασίλης Τασούδης.

Την ορχήστρα «Ιωνία» απαρτίζουν οι: βιολί: Χρήστος Δασκαλόπουλος, κλαρίνο: Σταύρος Κουσκουρίδας, κανονάκι: Γιώργος Διαμαντόπουλος, ούτι: Δημήτρης Μαμούρης, σαντούρι: Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ακορντεόν: Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, πιάνο: Κασσιανή Αμυγδαλίτση, πολίτικη λύρα: Παναγιώτης Κατσικλής, μαντολίνο: Θανάσης Μπασδάνης, σαντούρι: Στέλλα Κριτσίνη, ακορντεόν: Διακουμής Παπαδιακουμής, λαούτο: Χαρά Ντελή και Γιάννης Χατζηγεωργίου, λαούτο: Αντώνης Βούλγαρης, κιθάρα: Ανέστης Χούμπλης, μπάσο ηλεκτ.: Κωνσταντίνος Μεγκές νταούλι: Νίκος Μούτσελος, τουμπελέκι: Βασίλης Δημητρίου, τουμπελέκι: Νεκτάριος Δεμελής, ποντιακή λύρα: Δαμιανός Χωραφαίδης, γκάιντα: Στέφανος Ζεράι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου