ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε έκδοση με συλλεκτική αξία

παρουσιάστηκε-έκδοση-με-συλλεκτική-α-335914

Παρουσιάστηκε χθες στη Βιβλιοθήκη Κυριαζή η ανθολογία των Μαγνησιωτών συγγραφέων

Εμβληματική έκδοση με πολλαπλή σημασία είναι η «Ανθολογία Μαγνησιωτών συγγραφέων», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παλμός και παρουσιάστηκε χθες στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή με πλήθος κόσμου.

Για την ανθολογία, τόπο «συνάντησης» 137 συγγραφέων, μίλησαν η συγγραφέας Μαγδαληνή Θωμά και ο Πασχάλης Δήμου, γραμματέας του Δ.Σ. του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος Γιώτα Κούγιαλη, η οποία δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η ανθολογία κυκλοφόρησε μετά από πρόταση του προέδρου μας Βασίλη Αναγνωστόπουλου στο ΔΣ και τη θερμή συμπαράσταση του ταμία μας Κώστα Λιάπη. Στην έκδοση περιλαμβάνονται 137 συγγραφείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύναμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μας έστειλαν έργα τους. Υπάρχουν πολλοί ακόμη σημαντικοί συγγραφείς, οι οποίοι πιθανόν να μην έλαβαν γνώση αυτής της πρόσκλησης» είπε.

Η εργοβιογραφία και το έργο των συγγραφέων δημοσιεύονται αυτούσια, με την κ. Κούγιαλη να υπογραμμίζει ότι «η ανθολογία περιλαμβάνει ποικιλία ειδών γραφής, απόψεων και θέσεων».

Ο Πασχάλης Δήμου ανέπτυξε την παιδαγωγική αξιοποίηση της ανθολογίας, την οποία χαρακτήρισε «εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό, που μπορεί να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους μέσα στην τάξη και να δώσει ένα σημαντικό ερέθισμα στα παιδιά, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια ταυτότητα που είναι αναγκαία». Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χρησιμότητα της έκδοσης για την οικογένεια και την ανάπτυξη της συμμετοχικότητας.

Για «συγκεντρωτική έκδοση και κατάθεση της πνευματικής ζωής της Μαγνησίας» έκανε λόγο η Μαγδαληνή Θωμά, γιατί «στο συγκεκριμένο έργο είναι οι ζώντες εν ενεργεία συγγραφείς της Μαγνησίας και είναι πολύ σημαντικό σαν ψηφιδωτό, σαν κατάθεση» είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου