ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα βήματα του χορού

στα-βήματα-του-χορού-332672

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

Η Δημοτική Σχολή Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στα 29 χρόνια επιτυχημένης πορείας της, με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, έχει κατορθώσει να γίνει πρέσβειρα της τέχνης της Τερψιχόρης στην πόλη. Η ορχηστική τέχνη στη Δημοτική Σχολή Χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσπαθώντας να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά. Είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και καλύπτει όλες τις βαθμίδες της ερασιτεχνικής εκπαίδευσης (τη μόνη υπάρχουσα βαθμίδα πριν τις σπουδές σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού) σε εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι: Χορευτική Προπαιδεία – Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά από 3-5 χρονών. Κλασσικός Χορός (Σύστημα Vaganova), για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Σύγχρονος Χορός (Limon-Release) για εφήβους και ενήλικες. Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης, προετοιμασία εξετάσεων για το Υπουργείο Πολιτισμού. Barre à terre. Είναι μια ήπια μορφή εκγύμνασης του σώματος.

Από φέτος προγραμματίζεται να λειτουργήσουν, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών τα εξής νέα τμήματα: Creative Modern Dance για παιδιά δημοτικού όπου θα γνωρίσουν και θα διδαχτούν σύγχρονες μορφές σωματικής έκφρασης και χορού, Latin και Ευρωπαϊκών Χορών για εφήβους και ενήλικες.

Οι εγγραφές συνεχίζονται, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ αποφασίστηκε έκπτωση 50% επί του ποσού της εγγραφής, για όσους πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους έως και την 15 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική) ή να τηλεφωνούν στο 24210-54244.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου