ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση ευζωνικής στολής

παρουσίαση-ευζωνικής-στολής-331709

Με την τιμητική παρουσία ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο κοινό επετειακή έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και η Προεδρική Φρουρά παρουσιάζουν την έκθεση πινάκων «Η ευζωνική στολή- Η ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γ. Μυλωνά», από σήμερα Τρίτη 2 έως το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Μανδηλαρά.

Στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, των 140 χρόνων από την Απελευθέρωση του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό και των 76 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας, η έκθεση διοργανώνεται στον Βόλο με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας.

Η έκθεση αποτελείται από 40 έργα του ζωγράφου-ενδυματολόγου Γιάννη Μυλωνά, που αναδεικνύουν την ευζωνική στολή από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς μέχρι σήμερα. Επίσης θα γίνεται ενημέρωση από στελέχη για την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς, καθώς και το ντύσιμο του εύζωνα με την παραδοσιακή στολή.

Την έκθεση μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητές, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (6944975363), στελέχη και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της περιοχής, καθώς επίσης πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου 09.00-13.30, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09.00-13.30 και 18.00-20.30 και το Σάββατο 09.00-13.30, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου