ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβιώνει μεξικανικό έθιμο

αναβιώνει-μεξικανικό-έθιμο-331652

Το μεξικανικό παραδοσιακό έθιμο «ημέρα των νεκρών» αναβιώνει απόψε Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη.

Η Adelina Jimenez και η ομάδα της Hablando Espanol διοργανώνουν τον εορτασμό της ημέρας των νεκρών, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες γιορτές των Μεξικανών. Μια φορά τον χρόνο συνυπάρχουν στο Μεξικό οι ζωντανοί με τους νεκρούς. Η γιορτή συνδυάζει στοιχεία από τον αρχαίο πολιτισμό των Αζτέκων και τη θρησκεία των καθολικών Ισπανών. Οι αρχαίοι Μεξικανοί γιόρταζαν τη Dia de Los Muertos (Ημέρα των Νεκρών) τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οταν όμως οι Ισπανοί κατακτητές κατέφθασαν στην Αμερική άλλαξαν την ημερομηνία της Dia de los Muertos για να συμπίπτει με τη γιορτή της Καθολικής Εκκλησίας Dia de Todos los Santos και έτσι καθιερώθηκε μέχρι σήμερα η 1η και η 2η ημέρα του Νοεμβρίου.

H αναπαράσταση της «Ημέρας των Νεκρών» εκφράζει, ειδικότερα, τον αρχαίο αυτόχθονα μεξικανικό πολιτισμό που ζει έως σήμερα. Απόψε θα παρουσιαστεί η επιρροή της Ημέρας των Νεκρών στον κινηματογράφο και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μεξικανικά εδέσματα και ποτά. Η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε εμβολιασμένους ή σε κατόχους πιστοποιητικού νόσησης covid19. Τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου