ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά πολιτισμού στο «Αχίλλειον»

βραδιά-πολιτισμού-στο-αχίλλειον-324614

Βραδιά πολιτισμού, λόγου, δημιουργίας και μουσικής η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Αχίλλειον», με σημείο αναφοράς δύο βιβλία του διακεκριμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Θανάση Λάλα, αφιερωμένα σε δύο «ιερά τέρατα».

Τα βιβλία του Θανάση Λάλα «Γιώργος Νταλάρας …και το καλοκαίρι κρυώνω!» και «Στέλιος Καζαντζίδης θηρίο ανήμερο» παρουσιάστηκαν χθες στον Βόλο, με πρωτοβουλία του Μουσικού σχολείου Βόλου, των εκδόσεων Αρμός του Χώρου Τέχνης «δ.» και του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη».

Βραδιά λόγου και πολιτισμού η χθεσινή, μετέφερε μηνύματα έμπνευσης, δημιουργίας και ελπίδας σε πείσμα της πανδημίας, με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Θανάση Λάλα να υπογραμμίζει, κατ’ αρχήν ότι «κάθε δύσκολη περίσταση στη ζωή μας, απαιτεί σοβαρότητα για να αντιμετωπιστεί».

Υπέρμαχος της άποψης ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι τροφή, ο πολυπράγμων δημιουργός έχει ήδη ολοκληρώσει το επόμενο βιβλίο του, που είναι αφιερωμένο στον Ανδρέα Παπανδρέου και θα κυκλοφορήσει το 2022, με ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα, δια χειρός του ίδιου, να βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία. Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Θανάσης Λάλας αναφέρθηκε στην εκδήλωση που είχε αρχικά προγραμματιστεί πριν από την πανδημία, και υλοποιήθηκε μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες, στους δεσμούς του Γιώργου Νταλάρα με το Μουσικό Σχολείο Βόλου και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσία νέων παιδιών στην εκδήλωση.

Παρών στη βραδιά ο Γιώργος Νταλάρας, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα κατά την είσοδό του στην αίθουσα. Ο κορυφαίος ερμηνευτής αναφέρθηκε στους δεσμούς ετών που τον συνδέουν με το Μουσικό Σχολείο Βόλου, υπογραμμίζοντας ότι «νιώθω μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ, μαζί με φίλους, για την παρουσίαση των βιβλίων του Θανάση Λάλα. Είναι μια βραδιά αγάπης».

Οι δημοσιογράφοι Σωτήρης Πολύζος και Ροσάνα Πώποτα συνομίλησαν, εξάλλου, με τον Θανάση Λάλα, τον συνθέτη – μουσικό Ανδρέα Κατσιγιάννη και τον Γιώργο Νταλάρα.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο συγγραφέας – τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης και στο τέλος της βραδιάς, το Μουσικό Σχολείο Βόλου επιφύλαξε εμπνευσμένη μουσική έκπληξη στο κοινό.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου