ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

ανάδειξη-της-πολιτιστικής-κληρονομι-315696

Ειδικό ωράριο λειτουργίας έχει θεσπιστεί για το νέο Χώρο Μνήμης «18.12.1943», στη Δράκεια, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστός στους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες της Δράκειας την περίοδο του Πάσχα.

Ο ιστορικός χώρος που έχει «δανειστεί» το όνομά του από την ημερομηνία εκτέλεσης από τους Γερμανούς 118 Ελλήνων, στη Δράκεια, με τη συνεργασία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Η Δράκεια» θα είναι ανοιχτός από την Τετάρτη 23 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου, 11.00 – 13.00.

Παράλληλα είναι ανοιχτό κάθε Σαββατοκύριακο : Σάββατο 17.00 – 19.00 και Κυριακή 11.00 – 13.00.

Ο συγκεκριμένος χώρος μνήμης στεγάζεται στο μικρό οίκημα επάνω ακριβώς από το ιστορικό καφενείο της κάτω πλατείας και λειτουργεί με ευθύνη κι εποπτεία της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τον τοπικό αναπτυξιακό και πολιτιστικό σύλλογο «Η Δράκεια».

Το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων προσαρμόζεται σύμφωνα με τις αργίες των εορτών και κατά συνέπεια τόσο ο χώρος μνήμης της Δράκειας, όσο και τα υπόλοιπα Μουσεία του Δήμου Βόλου, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το σύνηθες ωράριο λειτουργίας, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου στη Μακρινίτσα και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου Πορταριάς λειτουργούν Σάββατο και Κυριακή 11.00 – 14.30. Το Εκθετήριο Αγροτικής Οικονομίας και Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο «Χατζηγιάννη» στο Κατηχώρι, καθώς και το Κοινοτικό Κέντρο Πολιτισμού (πρώην οικία Παπαθεολόγου) στις Σταγιάτες λειτουργούν αντίστοιχα, Κυριακή 11.00 – 13.00.

Η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία όλων των Μουσείων του Δήμου Βόλου, δηλαδή: Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου στη Μακρινίτσα, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου Πορταριάς, Εκθετήριο Αγροτικής Οικονομίας και Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο «Χατζηγιάννη» στο Κατηχώρι, Χώρος Μνήμης της εκτέλεσης από τους Γερμανούς 118 πατριωτών στη Δράκεια, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ιωνία και Μουσείο – Πινακοθήκη Χρυσούλας Ζώγια στο Βόλο.

Τα παραπάνω μουσεία σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς είναι ανοικτά με σταθερό ωράριο όλο το χρόνο, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για οργανωμένες ομαδικές επισκέψεις ή επισκέψεις σχολείων μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους απευθυνόμενοι στη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών στα τηλέφωνα 2421039644, 2421021664.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου