ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα βήματα του χορού

στα-βήματα-του-χορού-315642

Ο χορός εμπνέει πολλούς φίλους της τέχνης

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Χορού από τη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που απευθύνεται στους φίλους της σύγχρονης έκφρασης της τέχνης της Τερψιχόρης.

Για το φετινό εορτασμό, ενταγμένο στον ετήσιο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, η Δημοτική Σχολή Χορού προσκαλεί το Χοροθέατρο «off art» με δύο παραγωγές και σεμινάριο χορού με την Χορογράφο Ρούλα Καραφέρη.

Η παράσταση Χοροθεάτρου «Κορίτσια για σπίτι» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Απρίλη στη παλιά Ηλεκτρική στις 21.00.

Την Χορογραφία επιμελήθηκε η Ρούλα Καραφέρη, Χορός: Αναστασία Αραμπατζή, Κατερίνα Χονδρού, Ρούλα Καραφέρη. Κοστούμια: Fab Jonkers/ off art, Βίντεο: Γιώργος Μεταξιώτης, Κωνσταντίνα Ευαγγέλου, Φωτισμοί: Κωνσταντίνα Ευαγγέλου.

Στα «κορίτσια για σπίτι» παρακολουθούμε τρεις γυναίκες και πολλά παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ, αρχικά μέσα από τα κοινωνικά πρότυπα και κλισέ, που αντανακλούν το φύλο τους, αλλά εν τέλει, μέσα από τη δική τους αλήθεια. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και ακραία δραματικότητα. Η μουσική της παράστασης είναι γραμμένη ειδικά από τους Aloove.

Η performance χορού, «η Δάφνη και το ποτάμι» θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κίρικο την Τρίτη 29 Απριλίου στις 21.00.

Είναι ένα εικαστικό και χορευτικό ταξίδι παράλληλα, εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Θανάση Κριτσινιώτη, μια παραλλαγή του αρχαίου μύθου.

Σκηνοθεσία, χορός, αφήγηση, δημιουργία σλάιντ: Ρούλα Καραφέρη. Σύνθεση, προγραμματισμός, τραγούδι: Ρούλα Πίκουλα.

Η είσοδος για το κοινό είναι 7 ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια στο Κέντρο Τέχνης μια ώρα πριν την παράσταση.

Το σεμινάριο Σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Σχολή Χορού το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Απριλίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Δημοτικής Σχολής Χορού (τηλ. 2421054244 & 6945165453).

Η χορογράφος Ρούλα Καραφέρη, γεννήθηκε στη Λάρισα. Εχει ζήσει και πραγματοποίησε σπουδές χορού στη Δανία, Γερμανία και Ολλανδία.

Εχει δίπλωμα κινησιονανάλυσης του ιδιωτικού ινστιτούτου Cary Rick, του Μονάχου, Πτυχίο (Bachelor) καθηγήτριας σύγχρονου χορού με ειδικότητα τον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση, της κρατικής Ακαδημίας χορού του Ρότερνταμ, της Ολλανδίας και μεταπτυχιακό από την ίδια ακαδημία στην χοροθεραπεία. Ε

ίχε καθηγητές από όλο τον κόσμο σε διάφορες τεχνικές χορού (Μπαλέτο, Graham, Cunnigham, Limon), της Ευρωπαϊκής σκηνής Θεατρικού χορού (Wigman, Laban), όπως επίσης και τεχνικές θεάτρου και χορού της σύγχρονης Ιαπωνικής σκηνής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου