ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποτυπώνει το Αγιο Ορος

αποτυπώνει-το-αγιο-ορος-313499

Εκθεση φωτογραφίας του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Την έκθεση φωτογραφίας του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου με τίτλο «Αθως – Επέκεινα των ορίων του χρόνου» διοργανώνουν από κοινού ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και ο ιερός ναός Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 19.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ναού Αγίου Νεκταρίου της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το φωτογραφικό έργο του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη, ο οποίος αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο στιγμές της καθημερινής ζωής στο Αγιο Ορος, με τεχνική αρτιότητα και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία. Από το υλικό του οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί της μοναστικής ζωής και να θαυμάσουν την απλότητα και ταυτοχρόνως το μεγαλείο του Αγίου Ορους. Ο θεατής των εικόνων δεν νιώθει την αποξένωση, που προκαλείται από τη συνάντηση με κόσμο ακατάληπτο και μεταφυσικό. Χωρίς να χάνουν την πνευματικότητα και την ασκητικότητά τους, οι μορφές του μοναχού Γαβριήλ είναι προσιτές, πάσχουν, μοχθούν, αναπαύονται, προσεύχονται, χαμογελούν, βρίσκονται κοντά μας.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας από Μάιο έως Σεπτέμβριο του 2007, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης τον Απρίλιο του 2012. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αναστάσιος Ντούρος διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, ο οποίος θα είναι στα εγκαίνια και θα αναλύσει το έργο του μοναχού Γαβριήλ, που εκτίθεται, ενώ το καλωσόρισμα θα γίνει από τον π. Ιωάννη Σωτηρόπουλο εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου. Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου καθημερινά 14.00 έως 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου