ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αινίγματα» στην τέχνη

αινίγματα-στην-τέχνη-312696

Εκθεση έργων του Θανάση Λάλα με τίτλο «Αινίγματα» λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο, Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος. Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, πολυπράγμων και πολυδιάστατος, παρουσιάζει το σύνολο της δουλειάς του προσφέροντας παράλληλα αφορμές για αναζητήσεις στα αίτια της δημιουργίας και εξηγήσεις για όσα η έμπνευση επιφέρει.

Με την ευκαιρία της έκθεσης του ο Θανάσης Λάλας σημειώνει μεταξύ άλλων «… η Τέχνη μάς απελευθερώνει. Μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι ακόμα και τα πιο ευτελή υλικά, τα πιο απαξιωμένα υλικά, μπορούν με φαντασία και διάθεση μοιράσματος να μεταμορφωθούν σε φορείς ομορφιάς και ξαφνιάσματος, να γίνουν φορείς ονείρου.

Επεμβαίνοντας σε υλικά που όλοι θεωρούμε απλώς χρήσιμα, δίνω το σύνθημα, να απελευθερωθούν οι αισθήσεις μας. Ενα πλακάκι στο δάπεδο, στην τουαλέτα, μπορεί να γίνει ένα πολύχρωμος κόσμος, μια έξοδος στο «τι είδε η Αλίκη πίσω από τον καθρέφτη»! Ενα ζωγραφισμένο αυτοκίνητο στον δρόμο μπορεί να γεννήσει ένα χαμόγελο στα χείλη… Σκοπός μου είναι να αποδείξω ότι η Τέχνη δεν έχει μια μόνιμη κατοικία, έναν άσπρο άδειο τοίχο, πίσω από τον καναπέ στο σαλόνι… Η Τέχνη μπορεί να χωρέσει οπουδήποτε και να προσφέρει ομορφιά, διέξοδο, να βάλει φωτιά στη συνήθεια που μας υπνωτίζει, να βάλει στο παιχνίδι τη φαντασία που μεγαλώνει τα όρια μιας Στενής Πραγματικότητας! Τα έργα αυτά δίνουν την αίσθηση της ευκολίας, αλλά μάχονται να κάνουν τις στιγμές αιωνιότητες…».

Η έκθεση έργων του Θανάση Λάλα στον Βόλο, στον Χώρο Τέχνης δ. διαρκεί έως τις 5 Δεκεμβρίου και λειτουργεί με όλα τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας.

Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου