ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθήτριες Βολιώτη εικαστικού στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

μαθήτριες-βολιώτη-εικαστικού-στην-αν-312069

Σημαντικές θέσεις κατέλαβαν δύο νεαρές μαθήτριες στη λίστα των επιτυχόντων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, προς μεγάλη ικανοποίηση του δασκάλου τους, του Βολιώτη εικαστικού Κώστα Κομνηνού.

Μαθήτρια της Γ’ Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας η 17χρονη Αντωνία Τσιωχρίνη, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των ταλέντων που εισήχθησαν στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, ενώ η Χλόη Ατζακά, απόφοιτη του 7ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, εισήχθη με πολύ καλή σειρά κατάταξης στην Καλών Τεχνών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να εισαχθώ με τα ταλέντα στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία ζωγραφίζω και μεγαλώνοντας, ήθελα να το εξελίξω. Γι’ αυτό, τελειώνοντας το γυμνάσιο, επέλεξα να πάω στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας γιατί υπάρχει ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αντωνία Τσιωχρίνη.

Μαθήτρια του Κώστα Κομνηνού η Αντωνία Τσιωχρίνη, αναφέρει ότι παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής την τελευταία τριετία, υπογραμμίζοντας ότι με την καθοδήγησή του, κατόρθωσε,τελειώνοντας την Β’ Λυκείου, να ετοιμάσει φάκελο με έργα και να τα στείλει στην ΑνωτάτηΚαλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. «Επιλέχθηκα να λάβω μέρος στις εξετάσεις τον Σεπτέμβριο του 2021. Τον Οκτώβριο, βγαίνοντας τα αποτελέσματα ένιωσα πολύ μεγάλη χαρά. Δεν το πίστευα. Κατάφερα να εισαχθώ έχοντας τη 2η θέση στην κατηγορία των ταλέντων», αναφέρει η ίδια. Με το βλέμμα στις Πανεπιστημιακές σπουδές, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον Κώστα Κομνηνό «για την καθοδήγησή του», επίσης «το σχολείο μου, τους καθηγητές μου στον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και ιδιαίτερα την κυρία Κλειώ Παπαϊωάννου για την πολύτιμη βοήθειά της» και πάνω απ’ όλα τους γονείς της «για την υποστήριξη, ώστε να πραγματοποιηθεί το όνειρό μου».

Φύση καλλιτεχνική η 19χρονη Χλόη Ατζακά, κόρη του Θύμιου Ατζακά, που είναι «ψυχή» του Μουσικού χωριού στον Αγιο Λαυρέντιο και της Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των μουσικών συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γαλουχήθηκε με την τέχνη. Δηλώνει χαρούμενη για την επίτευξη του στόχου της, την εισαγωγή στην Καλών Τεχνών, και έχει ήδη ξεκινήσει τις σπουδές, στη σχολή της επιλογής της. «Αποφοίτησα από το 7ο λύκειο Θεσσαλονίκης και πέρασα τις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά ως υποψήφια. Αρχικά προετοιμάστηκα για τις εξετάσεις στο εργαστήριο της Εμιλίας Ξανθοπούλου στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο εργαστήρι του Κωνσταντίνου Κομνηνού. Εχω ήδη εγκατασταθεί στην Αθήνα και η σχολή είναιυπέροχη», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η επιτυχία των μαθητών είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για το δάσκαλο, όπως επισημαίνει ο Κώστας Κομνηνός, ο οποίος διατηρεί εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφικής επί σειρά ετών στον Βόλο, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του, σε ταλαντούχα παιδιά. Εχοντας αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα ως εικαστικός και εκπαιδευτικός, δηλώνει υπερήφανος για τις επιτυχίες των μαθητών του, συγχαίρει την Αντωνία και την Χλόη, ενώ προτρέπει, παράλληλα,τους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να ακολουθήσουν την κλίση τους κι ό,τι τους αρέσει πραγματικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου