ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναρπαστική βιογραφία

συναρπαστική-βιογραφία-311651

«Ο Αχμάκης» του Βαγγέλη Παππά παρουσιάστηκε στο «Αχίλλειον»

Η μυθιστορηματική βιογραφία του ζωγράφου της Ρωμιοσύνης Θεόφιλου «Ο Αχμάκης» του Βαγγέλη Παππά παρουσιάστηκε προχθές στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Το βιβλίο του Βαγγέλη Παππά αποκαλύπτει μυθιστορηματικά την πολυκύμαντη βιογραφία του πιο παράξενου κι αμφιλεγόμενου Ελληνα ζωγράφου. Μέσα από την ιστορία και τον μύθο του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου που ενέπνευσε καθοριστικά την γενιά του ’30, δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο έργο, στο οποίο αναζητείται ο δρόμος προς την προσωπική ελευθερία και την κάθαρση.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η «Μαγνήτων Κιβωτός», στο πλαίσιο του θεματικού έτους πολιτισμού «Μαγνήτων τέχνες λαϊκές» σε συνεργασία με την Σοφία Κανταράκη υπεύθυνη του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας, τους εκπαιδευτικούς εικαστικών της ΔΔΕ Μαγνησίας και τις εκδόσεις Εν Πλω.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Σοφία Κανταράκη φιλόλογος, συγγραφέας, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας, η οποία προσέγγισε το βιβλίο μέσα από τη φιλολογική της ματιά, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που αυτό εκπέμπει.

Η Μαρία Νάνου ιστορικός βυζαντινής τέχνης στη Βιβλιοθήκη – Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την ενασχόλησή της με το Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή, έχει αποκτήσει σφαιρική γνώση για τον Θεόφιλο και σκιαγράφησε εύγλωττα το κεφάλαιο Θεόφιλος.

Η εικαστικός Ελπινίκη Καμόσου παρουσίασε την άλλη πλευρά του βιβλίου, προσεγγίζοντας την καλλιτεχνική διάσταση του έργου του Θεόφιλου, ενώ ο συγγραφέας Βαγγέλης Παππάς στην τοποθέτησή του μίλησε με πολύ παραστατικό τρόπο για το βιβλίο, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο να κλείνει την εκδήλωση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου