ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική «ανάσα» το Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

πολιτιστική-ανάσα-το-summer-nostos-festival-του-ιδρύμ-30765

Κορυφαίοι Ελληνες και διεθνείς τραγουδιστές, dj και συγκροτήματα θα ανέβουν στην ψηφιακή σκηνή του Summer Nostos Festival Retro Future του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο επιμένει στην επαφή και την επικοινωνία και το φετινό, δύσκολο καλοκαίρι.

Ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές είναι ο Νιγηριανός super star Burna Boy ο οποίος θα χαρίσει σύντομη, αλλά δυνατή afro fusion εμπειρία, η εξαιρετική dj Decay, που θα ξεσηκώσει με τον ρυθμό της ανερχόμενης μουσικής σκηνής από την Ουγκάντα, αλλά και το live του μουσικού έργου Μετέωρη του Δημήτρη Καμαρωτού και τη συνοδεία της μεσόφωνου Αννα Παγκάλου, που θα μεταδοθεί ζωντανά και πάλι από το πιο ψηλό σημείο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), κάπου μεταξύ ουρανού και γης.

Παράλληλα, οι ΜΕΛΙSSEΣ θα τραγουδήσουν τα πιο δημοφιλή κομμάτια τους, σε online συναυλία από το ενεργειακό στέγαστρο του ΚΠΙΣΝ, ενώ τα προγραμματισμένα djsets, που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival, θα ξεσηκώσουν.

Μερικές ρετρό νότες στο φετινό πρόγραμμα έρχονται να επιβεβαιώσουν το πρώτο μισό του τίτλου του SΝFestival RetroFuture. Πάτα rewind και play για να (ξανα)ζήσεις αξέχαστες συναυλίες, όπως την εμφάνιση των Στέρεο Νόβα (2018), του ιστορικού ντουέτου της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, που γέμισε το ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με 11.000 θεατές και τη συναυλία των Low (2019) που ξεχώρισαν με την αλληλεπίδραση των φωνών τους και την έντονη πνευματικότητά τους. Ταξίδεψε πίσω σε μια από τις πιο αισθαντικές στιγμές στην ιστορία του φεστιβάλ, με τον Seu Jorge & την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (2018) να ερμηνεύουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie στα πορτογαλικά. Ζήσε στιγμιότυπα από τη μαγική βραδιά, που χάρισε ο Χορός των Γερανών (2014) όταν το ΚΠΙΣΝ δεν ήταν ακόμα παρά ένα ίχνος υπόσχεσης για το μέλλον, περιτριγυρισμένο από φυτεμένες ελιές και λεβάντες.

Από το πρόγραμμα του SNFestival RetroFuture δεν θα μπορούσε να λείπει ένα από τα αγαπημένα acts της διοργάνωσης. Μαζί μας ξανά το μουσικό σόου των Choir! Choir! Choir! που θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά online, το χορωδιακό βίντεο που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του κόσμου να τραγουδά το With A Little Help From My Friends των Beatles παρέα με το μουσικό ντουέτο από τον Καναδά και τον Κωστή Μαραβέγια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου