ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτισσα με πανελλήνια βραβεία

βολιώτισσα-με-πανελλήνια-βραβεία-302243

Ζηλευτά βραβεία και διακρίσεις αποσπά η Βολιώτισσα δασκάλα Αγγλικών Γκέλη Ντηλιά, η οποία διακρίνεται για τις κοινωνικές ευαισθησίες και το λογοτεχνικό της ταλέντο.

Στο πλαίσιο του 21ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου το ποίημα «Τα πίσω θρανία της ζωής» έλαβε το 2ο Βραβείο, το διήγημα «Knockout» επίσης 2ο Βραβείο και το σατυρικό ποίημα με τίτλο «Καλοκαιρινή πόζα» απέσπασε έπαινο.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από εξέχοντα άτομα των Γραμμάτων και Τεχνών, με πρόεδρο τη Βασιλική Κοκκίνου, γενικό γραμματέα τον Νικόλαο Παρασκευόπουλο και μέλη τους Ελευθέριο Λαζαρίδη, Δημήτριο Κορίζη, Κυριακή Μάγκουρα, Βασίλη Τσακίρογλου, Παρασκευή Καλφαδοπούλου, Μαρία Μπρίλη και Χαρούλα Ιωάννογλου.

Η συγγραφέας- ποιήτρια για να αφουγκραστεί τα σημεία των καιρών, χρειάζεται να φιλτράρει την επικαιρότητα και να την αποτυπώσει με τρόπο που να ενδιαφέρει μια μεγάλη μερίδα του κοινού που καλείται να επεξεργαστεί τα γραφόμενα και να ταυτιστεί μαζί τους.

Το βραβευμένο διήγημα γράφτηκε βασισμένο σε πραγματική μαρτυρία εγκλείστου και αναφέρεται στο φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Πολυδιάστατη προσωπικότητα, η Γκέλη Ντηλιά έχει ολοκληρώσει την επιμόρφωση 300 ωρών ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων Καταστημάτων Κράτησης από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Cears (Centre of Academic Research & Studies.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μεταξύ των άλλων, έχει βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος Management από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 125 ωρών και Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στη Συναισθηματική Νοημοσύνη & Διοίκηση από το ΕΚΠΑ, την περίοδο 2013-2014.

Το 2019 ολοκλήρωσε ως αριστούχος τη φοίτηση στο ΙΕΚ Πελοποννήσου, στο Τμήμα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Εχει παρακολουθήσει επιτυχώς το εξ αποστάσεως πρόγραμμα «Τουριστική και Ταξιδιωτική Διοίκηση» του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία και κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στη διάρκεια της καραντίνας, το 2020, παρακολούθησε τουριστικά σεμινάρια του Hotelier Academy, συνεχίζοντας, με την ίδια πάντα ζέση, τη λογοτεχνική της δραστηριότητα, που εκτείνεται στον έμμετρο και τον πεζό λόγο.

Διδάσκει αγγλικά ως εθελόντρια στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου και παραδίδει σεμινάρια – εργαστήρια ποίησης στα ΣΔΕ των φυλακών ανά την Ελλάδα. Από τον Δεκέμβριο του 2018 κατέχει το μοναδικό ρεκόρ στην Ελλάδα για το ανέβασμα χριστουγεννιάτικου έργου παιγμένου εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, μετά από περίπου 2 μήνες μαθημάτων και προετοιμασίας. «Κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί ούτε σε Ευρωπαϊκή φυλακή πλην εκείνων που ανεβάζουν έργα στην επίσημη αγγλική γλώσσα» υπογραμμίζει η ίδια.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 επιλέχτηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να συμμετάσχει ως εισηγήτρια, στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, ενώ το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, μίλησε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εγκλήματος και Κοινωνικού Ελέγχου.

Πληθώρα δραστηριοτήτων καταγράφονται στο βιογραφικό της, με την κοινωνική προσφορά να κυριαρχεί. Εχει διακριθεί για το διήγημά της «Best Seller» με θέμα έναν πρώην κρατούμενο μαθητή της σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Διαγωνισμό. Γράφει τα «Ποιήματα και Διηγήματα της Φυλακής» και την πρώτη της βιογραφία, με θέμα τη ζωή ενός πρώην εγκλείστου μαθητή της που η ιστορία του συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Η Βολιώτισσα ποιήτρια και συγγραφέας κατοικεί στο Ναύπλιο και δεν σταματά να προοδεύει, να εξελίσσεται και να προσφέρει εθελοντικό έργο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο εθελοντισμός είναι υπόθεση ζωής και πηγή έμπνευσης. Η πρόσφατη ποιητική της συλλογή με τίτλο «XL» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου