ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επαναλειτουργεί το Μουσείο Νικόλα στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

επαναλειτουργεί-το-μουσείο-νικόλα-στ-296828

Επαναλειτουργεί από την 1η Απριλίου το Εικαστικό Μουσείο «Δημήτριο Οίκημα» που ίδρυσε προς τιμή του πατέρα του Δημητρίου Παυλόπουλου, ο διάσημος Αϊγιωργίτης γλύπτης και χαράκτης Νικόλας Παυλόπουλος. Το «Μουσείο Νικόλα», όπως είναι ευρύτερα γνωστό, στεγάστηκε στο δεύτερο όροφο των γραφείων της πρώην Κοινότητας και σημερινής τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Νηλείας, που ανήκει στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, χώρο διαμορφωμένο γι’ αυτή τη χρήση απ’ τον ίδιο τον ιδρυτή του, δύο χρόνια πριν απ’ το θάνατό του, στα 1990. Το συγκεκριμένο Μουσείο έχει συμπεριληφθεί από το 1997 και είναι διαρκώς καταχωρημένο στον ετήσιο τόμο «Μουσεία του κόσμου» που εκδίδεται στο Μόναχο της Γερμανίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να γίνει γνωστό διεθνώς και να το επισκέπτονται έκτοτε φιλότεχνοι απ’ όλο τον κόσμο.

Στο χώρο του Μουσείου, που καλύπτει έκταση 85 περίπου τμ, εκτίθενται 22 γλυπτά του καλλιτέχνη (18 ορειχάλκινα, 2 μαρμάρινα και 2 από τερακότα), 14 χαρακτικά (13 ξυλογραφίες και μια χαλκογραφία) και 16 μετάλλια (χρυσά, αργυρά και χάλκινα σε ειδική προθήκη).

Το Μουσείο στη νέα αυτή φάση λειτουργίας του, δέχεται σε πρώτη φάση ως το τέλος Μαΐου τους μεμονωμένους ή σε γκρουπ επισκέπτες του, τις μέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Τις ίδιες μέρες και ώρες δέχεται και τους μαθητές των σχολείων αλλά μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων ή τους δασκάλους τους. Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλους και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη λειτουργίας του Μουσείου, Σοφία Πατρώνη, στα τηλέφωνα : 2428093100 (τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου) και 6983917653 (όλες τις ώρες).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου