ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαλαισία και Ινδονησία απαγόρευσαν την προβολή του «Νώε»

μαλαισία-και-ινδονησία-απαγόρευσαν-τ-296061

Την προβολή του βιβλικού έπους «Νώε» στους κινηματογράφους τους απαγόρευσαν η Μαλαισία και η Ινδονησία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μουσουλμανικών χωρών.

Όπως ανακοίνωσαν οι επιτροπές λογοκρισίας των δύο χωρών, η κινηματογραφική απεικόνιση του προφήτη, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου έρχεται σε αντίθεση με τον ισλαμικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται η απεικόνιση μόνο του Θεού.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να απαγορεύσουμε την προβολή του “Νώε”. Δεν θέλουμε η ταινία να προκαλέσει διχογνωμίες και αρνητικές αντιδράσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής λογοκρισίας της Ινδονησίας.

Εκτός από την Ινδονησία και τη Μαλαισία, η ταινία έχει απαγορευτεί ήδη στο Κατάρ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Κοράνι ονοματίζονται μόλις 25 προφήτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Νώε. Αν και Βίβλος και Κοράνι παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ιστορία αυτή, και τα δύο ιερά βιβλία κάνουν λόγο για φοβερό κατακλυσμό αλλά και για ένα πλοίο χάρη στο οποίο ο Νώε έσωσε ένα ζευγάρι από κάθε είδους ζώο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου