ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχία Βολιώτη συνθέτη

επιτυχία-βολιώτη-συνθέτη-292035

Τα θετικά σχόλια των φίλων της μουσικής αποσπά η σύνθεση του Νίκου Αλεξίου, που κατακτά τα ερτζιανά και ακούγεται ολοένα και περισσότερο.

Ο Βολιώτης μουσικός πριν από λίγους μήνες άρχισε μια νέα συνεργασία με το ogdoo music group με το τραγούδι «Ανάσα μου», το οποίο κυκλοφόρησε ήδη και ακούγεται σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η μουσική πλαισιώνει αρμονικά τους στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη και αναδεικνύεται από την ερμηνεία της Δήμητρας Σταθοπούλου. Είναι μια παραγωγή του σπουδαίου παραγωγού Ηλία Μπενέτου και του ogdoo.gr

«Το τραγούδι «Ανάσα μου» είναι η πρόσφατη εμφάνιση μου στη σύγχρονη δισκογραφία. Εχει κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή από την εταιρεία ogdoo group και θα κυκλοφορήσει αργότερα σε cd στη προσωπική δουλειά της Δήμητρας Σταθοπούλου» όπως αναφέρει ο συνθέτης, ο οποίος προσθέτει ότι «οι στίχοι με οδήγησαν στη μελωδία».

Ακολουθώντας παραδοσιακά και σύγχρονα μονοπάτια, ο συνθέτης δημιούργησε το τραγούδι με λυρική διάθεση, έχοντας ως σημείο αναφοράς τους στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη που «έχουν γήινη απλότητα και δημιουργούν όμορφες εικόνες, με νοσταλγικό ερωτικό χαρακτήρα αλλά και σύγχρονο νεύρο», υπογραμμίζοντας αρμονικά το λόγο και «φωτίζοντας τις ευαίσθητες αλλά μεστές πτυχές του».

Η Δήμητρα Σταθοπούλου ερμηνεύει το τραγούδι με ευαισθησία, χρωματίζοντάς το με το ιδιαίτερο μέταλλο της φωνής της.

Ο Νίκος Αλεξίου, ο οποίος εργάζεται στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έχει εργαστεί σε αρκετές μουσικές σκηνές του Βόλου αλλά και της Αθήνας αφού έζησε εκεί σχεδόν όλη τη δεκαετία του 1990. Στην Αθήνα συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ζήκα, τον Τάκη Μπουρμά, τον Νίκο Ζούδιαρη, τον Δημήτρη Ψαριανό, τον Σάκη Τσιλίκη, τον Λάκη Παπά, τη Νίκη Ξυλούρη, τη Νίκη Τσαϊρέλη, τη Δήμητρα Παπίου, το Μιχάλη Κουμπιό και πολλούς ακόμα μουσικούς και τραγουδιστές.

Από το 2000 και εντεύθεν εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές του Βόλου, έχοντας ως εφόδιο στις αποσκευές του, τις καλλιτεχνικές του περγαμηνές. Πτυχίο Θεωρίας Μουσικής με βαθμό Αριστα καθώς και βεβαίωση περάτωσης κύκλου σπουδών Ελληνικού Τραγουδιού από το Ωδείο του Βόλου με βαθμό επίσης Αριστα.

Στο πεδίο της καλλιτεχνικής του δράσης καταγράφονται η συμμετοχή στο Φεστιβάλ νέων συνθετών που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΛ Νομού Μαγνησίας, η συμμετοχή του με δύο τραγούδια στο CD με τον τίτλο «Πιάτσα», αλλά και στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στη Σικελία.

Συνθέτει τραγούδια και μελωδίες πάνω σε στίχους φίλων και καταξιωμένων στιχουργών. Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Αλεξίου συνεργάζεται με το Σύλλογο Ελασσονιτών και το δίκτυο Περραιβία σε μουσικά αφιερώματα, με κορυφαία στιγμή το αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα τον Νοέμβριο του 2014 παρουσία του ίδιου του συνθέτη, με τον οποίο είχε την μεγάλη χαρά και τιμή να ερμηνεύσει στη σκηνή, ενώ τον συνόδευσε στο πιάνο ο Μ. Πλέσσας, το τραγούδι «Επεφτε βαθειά σιωπή».

Παράλληλα, συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με το μουσικό εστιατόριο Κ.Χ. 1948, ξεκινώντας από τις 13 Οκτωβρίου τις εμφανίσεις του μαζί με την, επί πολλά χρόνια συνεργάτιδά του και σημαντική ερμηνεύτρια, Ζωή Τζαλαβρέτα και δύο εκπληκτικούς μουσικούς το μαέστρο Ζαφείρη Κουκουσέλη στο πιάνο και το Δημήτρη Μπεφάνη στο μπουζούκι.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου