ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πίσω από τα καθημερινά…»

πίσω-από-τα-καθημερινά-279161

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Πίσω από τα καθημερινά – Λόγια καρδιάς με αφορμή την επικαιρότητα».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος, Δ/ντής Ρ/Σ «Βοιωτική Εκκλησία» και ο κ. Ηλίας Λιαμής, Μουσικός – Θεολόγος.

Ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια αποκάλυψη της πνευματικής ταυτότητας του Σεβασμιωτάτου. Μας δείχνει τους δρόμους που έχει πορευτεί, έχει αγαπήσει».
Ακολούθησε ο κ. Ηλίας Λιαμής, ο οποίος σημείωσε ότι «αξιώνεται να δει γύρω του ανθρώπους που τον εκτιμούν. Είναι από τους προνομιούχους της ζωής. Εγώ εντόπισα στο βιβλίο αυτά που με κάνουν να γνωρίζω τον άνθρωπο».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος είπε μεταξύ άλλων: «Ξεκίνησα με τη συμπαράσταση ανθρώπων, όχι μόνος μου», επισημαίνοντας πως «συμβουλεύομαι, ρωτάω, αλλά κυρίως προσπαθώ να δω τί είναι αυτό που πρέπει να πούμε και να καταγράψουμε σήμερα».

Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι: «Στρέφοντας το βλέμμα μου πίσω, δοξάζω το Θεό για τους ανθρώπους που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στη ζωή μου», αναφερόμενος – μεταξύ άλλων – με νοσταλγία και συγκίνηση στην γνωριμία του με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τις εφηβικές αναζητήσεις και συζητήσεις τους για την Εκκλησία.

«Θέλω τις προσευχές σας και τις ευχές σας», επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, ενώ αναφερόμενος στην εις Επίσκοπον Χειροτονία του, σημείωσε πως ήταν ημέρα θλίψεως, «γιατί ήξερα τί αποχωρίζομαι και είχα αγωνία για το τί με περιμένει. «Η θλίψη όμως ξεχάστηκε το πανηγύρι στο Βόλο ξεκίνησε και συνεχίζεται με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού», πρόσθεσε συγκινημένος, για να καταλήξει λέγοντας: «Ηταν μια όμορφη βραδιά που θα με συνοδέψει στο ταξίδι μου για το Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου