ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχίζει το Φεστιβάλ «Ευμέλεια»

αρχίζει-το-φεστιβάλ-ευμέλεια-27394

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νις στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Ησυναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νις από τη Σερβία, ανοίγει την αυλαία του φετινού, 5ου διεθνούς φεστιβάλ «Ευμέλεια» σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου στις 9 το βράδυ στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Ντίνος Μαστρογιάννης.

Συνδιοργανωτής της συναυλίας είναι η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν αρχικά δύο έργα για πιάνο -αριστερό χέρι και ορχήστρα, γραμμένα και αφιερωμένα στον καλλιτεχνικό διευθυντή του «Ευμέλεια», τον Ντίνο Μαστρογιάννη, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση: πρόκειται για τις «Παραλλαγές πάνω στο Πένθιμο Εμβατήριο του Σοπέν» του Ολλανδού Φρεντερίκ Μάϊνντερς, και το «Ποίημα» της Ουκρανής Αννας Λεόνοβα, η οποία και θα παρευρεθεί στη συναυλία. Και στα δύο έργα σολίστ θα είναι ο Ντίνος Μαστρογιάννης, ο οποίος και θα τελειώσει το 1ο μέρος της συναυλίας με τη «Γαλάζια Ραψωδία» του Γκέρσουϊν.

Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα παρουσιάσει μουσική των Αντριου Λόυντ – Γουέμπερ, Εννιο Μορρικόνε και Κλάους Μπαντέλτ από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες και μιούζικαλ («Το φάντασμα της όπερας», «Οι πειρατές της Κα ραϊβικής» κ.α.). Είναι αξιοσημείωτο ότι την ορχήστρα της Νις θα συνοδεύει και ο δήμαρχος της πόλης, καθώς επίσης και τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού «Νίσκα Τελεβίζια», το οποίο θα μεταδίδει καθημερινά ρεπορτάζ, αλλά και θα γυρίσει ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ για της επίσκεψη της ορχήστρας στην Ελλάδα και τη συναυλία της στο 5ο Φεστιβάλ «Ευμέλεια».

Η γενική είσοδος για το κοινό είναι 12 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για τα παιδιά.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» καθημερινά και ώρες 11:30 – 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου