ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με θέμα «πολιτιστικές διαδρομές»

εκδήλωση-με-θέμα-πολιτιστικές-διαδρ-267

Εκδήλωση με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνει ο δήμος Αλμυρού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στις 6.30 το απόγευμα με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εκδήλωση περιλαμβάνει θεματική περιήγηση για το ευρύ κοινό με την αρχαιολόγο κ. Β. Ροντήρη στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, από το Μύλο Σαμαρίκου στο Παλαιό Γυμνάσιο (Ωδείο), και ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη από το δικηγόρο κ. Β. Φυτιλή. Η εκδήλωση θα κλείσει στις 8:30 μ.μ. μεμουσική συναυλία από τη Μικτή Τετράφωνη και την Παιδική -Νεανικήχορωδία του Δήμου Αλμυρού και υπεύθυνη τη μαέστρο κ. Μ. Σαμαρτζή.

Να επισημανθεί ότι ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε η 18η Μαΐου από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977, στην προσπάθειά του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου