ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

εκθεση-στην-περιφερειακή-ενότητα-μαγ-261713

Εξι εργαζόμενοι παρουσίασαν για πρώτη φορά χειροποίητα αριστουργήματα στην αίθουσα συνεδριάσεων

Εκθεση χειροτεχνιών και καλλιτεχνικών δημιουργιών εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας διοργανώθηκε για πρώτη φορά προχθές στην αίθουσα συνεδριάσεων, πλαισιώνοντας με εικαστικά χρώματα τον χώρο.

Η έκθεση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό να αναδειχθούν οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες των εργαζομένων σε δημόσιο φορέα.

Η αίθουσα συνεδριάσεων μεταμορφώθηκε σε γιορτινή συγκέντρωση χρωμάτων κι έμπνευσης. Με χαρακτήρα αμιγώς εκθεσιακό, καθώς ο σκοπός ήταν μόνον πολιτιστικός, οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων Εφη Αντωνίου, Στέφανος Βάτσιος, Αννα Γαϊτανά, Βάσω Γορδίου, ευΑγγελος Κάβουρας, Φρόσω Κουτσιανά και Πέτρος Σκάμπουρας παρουσίασαν χειροτεχνήματα, πραγματικά κομψοτεχνήματα, που δημιουργούν στον ελεύθερο χρόνο τους με πολύ μεράκι και ταλέντο.

Πίνακες ζωγραφικής, χειροποίητες τσάντες, υφασμάτινες και ξύλινες, λούτρινα αντικείμενα, μέχρι γυαλιά, ρολόγια και μία κιθάρα ηλεκτρική από ξύλο, έδωσαν ιδιαίτερα γιορτινό χρώμα στο Διοικητήριο, αποσπώντας τα θερμά, επαινετικά σχόλια των εργαζομένων, που επισκέφτηκαν την έκθεση. Στόχος και προσδοκία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί στο μέλλον, με τα θετικά σχόλια που διατυπώθηκαν, να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η έκθεση εντάχθηκε στο πλαίσιο δράσης του Συλλόγου και αποτέλεσε την αφορμή να παρουσιαστούν ενδιαφέροντα έργα, να επικοινωνήσουν καλλιτεχνικά τα μέλη κι όπως υπογραμμίζει η Εφη Αντωνίου, συμμετέχουσα στην έκθεση «ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε τα έργα των άλλων δημιουργών, αλλά και να παρουσιάσουμε τα έργα που δημιουργούμε στον ελεύθερο χρόνο μας».

Παράλληλα ανέφερε ότι τα σχόλια των επισκεπτών της έκθεσης, ενθάρρυναν τους δημιουργούς να συνεχίσουν την καλλιτεχνική τους δράση και να επαναλάβουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου