ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκίνησε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Αχίλλειον

συγκίνησε-η-κιθαριστική-ορχήστρα-βόλ-260166

Συγκίνησε σε μια ακόμη συναυλία η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον το Σαββάτο 21 Δεκεμβρίου. Η Ορχήστρα παρουσίασε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών υπό την Διεύθυνση του Βολιώτη Κιθαριστή Τάσου Ιωακειμίδη και Σολίστ τους Γιώργο και Στέλιο Γκόλγκαρη, τον Ντίνο Γκρίνια, την Αρετή Κουζμαλή και τον Πάρη Θεοδωράκη.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική Κιθαριστική Ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο, στον Νομό Μαγνησίας και κατέχει την μοναδική ονομασία Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου.

Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Θέατρο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.

Η Ορχήστρα κυκλοφόρησε το 2017 το CD «VolosMagnesia Guitar Festival 2017», που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων Κιθαριστών.

Πρόεδρος της Ορχήστρας είναι η καταξιωμένη Ποιήτρια και Ζωγράφος Γρηγορία Πελεκούδα. Υπεύθυνος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο Ιδρυτής της Ορχήστρας, ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Στέλιος Γκόλγκαρης.

Όσοι κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο Τηλ. 6944 695921 με τον κο Τάσο Ιωακειμίδη – Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου