ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτότυπη θεατρική συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

πρωτότυπη-θεατρική-συνεργασία-του-δη-254865

Με το έργο «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» του σύγχρονου Καταλανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, ξεκινά η νέα περίοδος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου, με την πρεμιέρα να προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές Νοεμβρίου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Εντός των προσεχών ημερών, εξάλλου, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας, όπως και των παραστάσεων που θα ακολουθήσουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μετά από πλήθος διοικητικών δυσκολιών εξαιτίας του νέου νομικού πλαισίου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και σχετικά με τις προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού, επιτέλους προετοιμάζεται το νέο πρόγραμμα των θεατρικών παραγωγών. Η σκηνοθεσία υπογράφεται από τον Γρηγόρη Γαλάτη, ενώ τη σκηνογραφία έχει αναλάβει ο γνωστός εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης, καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Μεταβιομηχανικός σχεδιασμός», και τη μουσική αντίστοιχα ο Κωστής Δρυγιαννάκης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τον βραβευμένο Βολιώτη εικαστικό, ο οποίος υπογράμμισε ότι στην ουσία «το σκηνικό – σκίτσο, δίνει τις συντεταγμένες ενός δωματίου συναντήσεων – συνεδριάσεων μιας μεγάλης εταιρείας, αρκετά απρόσωπο και ίσως “απειλητικό” μέσα στη σύγχρονη, αφαιρετική του διακόσμηση». Το θέμα της παράστασης είναι σύγχρονο και όπως επισημαίνει ο Βολιώτης δημιουργός, είναι πολύ ενδιαφέρον κεφάλαια η συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ του Βόλου.

«Πάντα είναι ενδιαφέρον το συγκεκριμένο κεφάλαιο και κυρίως δεν θα ασχολιόμουν αν δεν εκτιμούσα πάρα πολύ το πρόσωπο του Γρηγόρη του Γαλάτη, του διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, που είναι ένας πολύ άξιος άνθρωπος, πολύ καλός ηθοποιός και πολύ καλός σκηνοθέτης, με τον οποίο μας ενώνουν πάρα πολλά. Αρχίσαμε μαζί, σχεδόν, την πορεία μας και είχαμε συνεργαστεί πριν από 30 χρόνια. Είναι ευχάριστη σύμπτωση που τον συνάντησα ως διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ τον Γρηγόρη» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο σκηνογράφος αποδίδει με ρεαλιστικό τρόπο το θέμα της παράστασης, που είναι οι εργασιακές σχέσεις και η επιλογή προσωπικού.

Σύμφωνα με την υπόθεση, οι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι για μία θέση ανώτατου στελέχους σε μια σημαντική πολυεθνική εταιρεία συναντώνται και υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής, δοκιμασίες οι οποίες, ακροβατώντας στο παράλογο, δε φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή καθαυτή τη θέση εργασίας.

Όλες οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, είναι εμπνευσμένες από πραγματικές τεχνικές επιλογής προσωπικού, καταγεγραμμένες σε σοβαρά έργα που έχουν εκπονήσει ειδικοί επί του θέματος. Η πρεμιέρα αναμένεται με ενδιαφέρον από τους θεατρόφιλους, λόγω του θέματος που έχει επιλεγεί και της πρωτότυπης απόδοσης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου