ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μνημεία της Μαγνησίας έχουν την τιμητική τους σήμερα

τα-μνημεία-της-μαγνησίας-έχουν-την-τιμ-25487

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του πολιτισμού κάθε ηλικίας βρίσκονται τα μνημεία, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί θησαυροί της περιοχής μας, που έχουν σήμερα την τιμητική τους.

Εκπαιδευτικές δράσεις και δωρεάν ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας των Μνημείων, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των φίλων του πολιτισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του εορτασμού ανοίγει σήμερα τους επισκέψιμους Αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, Διμήνι, Σέσκλο, αρχαία Δημητριάδα, Αλο, Φθιώτιδες Θήβες – Νέα Αγχίαλο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις, με έμφαση στα παιδιά και τους νέους, σε επισκέψιμους και πρόσφατα αναδεδειγμένους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία της Μαγνησίας.

Σε συνεργασία με το «Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν &.Σ. Τσαλαπάτα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα», για μαθητές της Ε’και Στ’ Τάξης δημοτικού, το οποίο θα επαναληφθεί και στις 18 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν &.Σ. Τσαλαπάτα 24210 29844, καθημερινά εκτός Τρίτης, και ώρες 10:00 – 18:00.

Στον Αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αλου, στον Αλμυρό, θα πραγματοποιηθεί, αντίστοιχα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Αλος στην Αχαΐα Φθιώτιδα. Ανακαλύπτοντας μια πόλη των ελληνιστικών χρόνων», με τη συμμετοχή μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτική περιήγηση στα σπουδαιότερα μνημεία της ελληνιστικής Αλου και συμπλήρωση φυλλαδίου εργασίας.

Στον επισκέψιμο Αρχαιολογικό Χώρο του Σέσκλου και με τη συμμετοχή των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας – Σέσκλου, θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σπυρί – σπυρί…», με θέμα τη νεολιθική «κουζίνα», δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του μακρινού παρελθόντος.

Τέλος, αύριο, Τρίτη 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη εκπαιδευτική περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Τσιγγενίνας και στον Αγιο Νικόλαο Καναλίων, με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων, ενώ από σήμερα έως τις 20 Απριλίου, 09:00 – 12:00, θα πραγματοποιηθούν θεματικές εκπαιδευτικές περιηγήσεις στο Μυκηναϊκό Οικισμό Διμηνίου για σχολικές ομάδες, μετά από προσυμφωνημένο ραντεβού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου