ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνθέτριες και ποιήτριες…

συνθέτριες-και-ποιήτριες-254349

Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες συνθέτριες και ποιήτριες μέσα στο χρόνο διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 7.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με στόχο να αναδείξει την παρουσία του γυναικείου φύλου στο χώρο της Τέχνης γενικότερα και ειδικότερα στη μουσική και την ποίηση.

Από εκπαιδευτικής άποψης είναι μια προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν, να εντρυφήσουν διεξοδικά στα έργα γυναικών συνθετριών και ποιητριών, ελληνίδων και ξένων, που προερχόμενες από διαφορετικές εποχές και με διαφορετικό στυλ γραφής και κουλτούρας η καθεμία κατάφεραν να διακριθούν στον ανδροκρατούμενο χώρο της τέχνης κερδίζοντας ευρεία εκτίμηση και αποδοχή.

Η έρευνα, η απόκτηση γνώσεων πέρα από τις καθιερωμένες του σχολείου, ο εμπλουτισμός του προβληματισμού και της κριτικής των μαθητών, η μελέτη μουσικών κειμένων και το «πάντρεμα» μουσικής και λογοτεχνίας αποτελούν κάποια από τα «κέρδη» των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών.

Η βραδιά περιλαμβάνει ποιήματα καθώς και έργα για βυζαντινή και ευρωπαϊκή χορωδία, πιάνο σόλο, πιάνο για τέσσερα χέρια και για οκτώ χέρια, δύο πιάνα, βιολί-πιάνο, φλάουτο-πιάνο, μουσική δωματίου και τραγούδι.

Θα ακουστούν έργα των εξής συνθετριών: Κασσιανής, Jaquet de la Guerre, C. Chaminade, Clara Schumann, Ελένης Καραΐνδρου, Ευανθίας Ρεμπούτσικα και πολλών άλλων. Επίσης θα απαγγελθούν ποιήματα ποιητριών όπως της Σαπφούς, της Emily Bronte, της Μελλισάνθης, της Ζωής Καρέλλη και άλλων.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι καθηγητές μουσικής Ελένη Δαμασιώτη, Ειρήνη Κουτσαυλή, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Ελένη Νιτσοτόλη και οι φιλόλογοι Κατερίνα Κολλάτου και Κατερίνα Ψαρρή. Επίσης συμμετέχουν οι καθηγητές μουσικής Χρήστος Λιόλιας, Παναγιώτης Μελέτης και Πέπο Σάλεμ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου 54ου Συντ.ΕΛΑΣ και Αρσινόης, στα τηλέφωνα 24210-71096 και 24210-47155.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου