ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κονιόρδου παύει τη Διεθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κιν/φου, Ηλ. Βενάκη

η-κονιόρδου-παύει-τη-διεθύντρια-του-ελ-251617

Με σημερινή (2/11/2017) απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου παύεται η Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Γιατί έληξε πρόωρα η θητεία της κυρίας Βενάκη η οποία, σημειωτέον, είχε αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία;

Η λήξη της θητείας της «είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ)», αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση. Στην οποία διαβάζουμε ακόμα:

«Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες με σκοπό να ασκούνται οι αρμοδιότητες των φορέων με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα καθήκοντα του ΓΔ για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ».

Θυμίζουμε ότι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχει έρθει και στο παρελθόν στο προσκήνιο της επικαιρότητας λόγω κακών σχέσεων του ΔΣ του με τη Γενική του Διευθύντρια, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί παραιτήσεις. Προς το παρόν, μένει άγνωστο το πότε θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος της κυρίας Βενάκη.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου