ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμπνευσμένη παράσταση χορού

εμπνευσμένη-παράσταση-χορού-249280

Μια παράσταση χορού εμπνευσμένη από το βιβλίο του φιλοσόφου Jean- Luc Nancy «L’ Intrus», που ακολουθεί πάνω στη σκηνή την πορεία τριών διαφορετικών ανθρώπων, παρουσιάζει η ομάδα «Χορευτές» έως αύριο Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 21.30 στο BIOS της Αθήνας.

«Ψυχή» της ομάδας ο πολυτάλαντος Βολιώτης Θάνος Πρίτσας, στον οποίο ανήκει η σύλληψη και σκηνοθεσία της χορευτικής παράστασης. Τη χορογραφία υπογράφει η Αλίκη Καζούρη, τη μουσική ο Στάθης Ιωάννου, τα σκηνικά – κοστούμια ο Εδουάρδος Γεωργίου, τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας. Χορεύουν οι: Αντρια Δημητρίου, Χαρά Κότσαλη, Θάνος Πρίτσας.

Κέντρο βάρους του έργου η μεταμόσχευση καρδιάς, προσωπικό βίωμα του συγγραφέα: το θαύμα της επιστήμης που δίνει δεύτερη ευκαιρία σε μια ζωή που θα χανόταν αλλά και σ’ αυτήν που χάθηκε, ένα επίτευγμα που αφήνει για μια στιγμή την καρδιά χωρίς σώμα και το σώμα χωρίς καρδιά. Η εμπειρία της συνύπαρξης στο ίδιο σώμα εξελίσσεται σε μια περιπέτεια επικών διαστάσεων.

« Ο ξένος κατακλύζει το καινούργιο ενδιαίτημα. Γίνεται αυτός το ισχυρό στοιχείο και όχι ο οργανισμός που το περιβάλλει. «Ο Παρείσακτος είναι μέσα μου κι εγώ γίνομαι ξένος στον ίδιο μου τον εαυτό» υπογραμμίζει ο Θάνος Πρίτσας, ο οποίος σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και στο Παρίσι και μιμική στην σχολή του Marcel Marceau. Είναι απόφοιτος θεατρολογίας με μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης του Παρισιού. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με τους Simon Abkarian, Francois Rancillac όπως και με την Αriane Mnouchkine στο θέατρο του Ηλιου. Ασχολήθηκε ακόμα με τον σύγχρονο χορό, ως ηθοποιός συμμετείχε σε αξιόλογες παραστάσεις, εξελίσσοντας διαρκώς το ταλέντο του. Ο «Παρείσακτος» είναι μια συνεργασία με την Αλίκη Καζούρη και τον Στάθη Ιωάννου με την πολύτιμη βοήθεια του Γάλλου φιλόσοφου Jean-Luc Nancy. Το BIOS βρίσκεται Πειραιώς 84, 210 3425335 και η τιμή της γενικής εισόδου είναι 10 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου