ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεκδικεί το κρατικό βραβείο διηγήματος

διεκδικεί-το-κρατικό-βραβείο-διηγήμα-247913

Ο Γιάννης Ατζακάς που τρέφει στενούς δεσμούς με το Πήλιο

Ανάμεσα στους 31 διεκδικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας και ένας από τους πέντε υποψηφίους στην κατηγορία «Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας», είναι ο Γιάννης Ατζακάς, ο συγγραφέας που τρέφει ιδιαίτερους δεσμούς με το Πήλιο.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου και Ψηφιακού Περιεχομένου, της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, Μυθιστορήματος, Διηγήματος-Νουβέλας, Ποίησης, Δοκιμίου-Κριτικής, Χρονικού-Μαρτυρίας, Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Οι βραχείες λίστες συνοδεύονται από Αιτιολογημένη έκθεση της Επιτροπής, στην οποία εξετάζονται οι τάσεις της λογοτεχνικής παραγωγής και αποτιμάται η στάθμη των λογοτεχνικών έργων της υπό κρίσης περιόδου (εκδόσεις 2015).

Συνολικά 31 είναι οι υποψήφιοι των κρατικών βραβείων Λογοτεχνίας για το 2016 και ανάμεσά τους, ο Γιάννης Ατζακάς – λάτρης του Πηλίου, που έχει αγοράσει σπίτι στην περιοχή και είναι πατέρας του Θύμιου Ατζακά, ενός από τους διοργανωτές του Μουσικού Χωριού στον Αγιο Λαυρέντιο.

Η υποψηφιότητά του ήρθε για το έργο «Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη», που κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Αγρα.

Στον ίδιο εκδοτικό οίκο έχει εμπιστευτεί τέσσερα ακόμη έργα του, τα: Διπλωμένα φτερά (Άγρα, 2007), Θολός βυθός (Άγρα, 2008) και Φως της Φονιάς (Άγρα, 2013) που αποτελούν τριλογία. Δημοσίευσε επίσης την πολιτική νουβέλα Κάτω από τις οπλές (Άγρα, 2010).

Ο ίδιος μάλιστα έχει τιμηθεί για το βιβλίο του Θολός βυθός, με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2009.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου