ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαφυλάττουν την ιστορία

διαφυλάττουν-την-ιστορία-245265

Εκδήλωση για το νέο τεύχος του δελτίου της Φιλάρχαιου Εταιρείας Αλμυρού

Εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του 19ου τεύχους του Δελτίου της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αλμυρού. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Βίκτωρ Κ. Κοντονάτσιος, Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή και Κυριακή Θεοδώρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Αλμυρού να παρευρεθούν και να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτή την εκδοτική προσπάθεια της Φιλαρχαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, συνεπές στους στόχους του, για 19η συνεχή χρονιά, έχει ετοιμάσει το νέο της τεύχος του Δελτίου του έτους 2015. Σε μια εποχή με οικονομικά, πολιτιστικά και ηθικά προβλήματα, η Φιλάρχαιος κατάφερε, με αρκετούς κόπους, υπομονή και κυρίως αγάπη για τον τόπο, να δημιουργήσει για μία ακόμη φορά την ετήσια περιοδική της έκδοση. Μια έκδοση μοναδική στο είδος της όχι μόνο για τον Αλμυρό, αλλά ίσως και για την Ελλάδα. Δεν βρίσκει κανείς εύκολα περίπτωση μικρής επαρχιακής πόλεως να κυκλοφορεί διεθνούς εμβέλειας έντυπο, σοβαρό, με εργασίες επιστημονικές, καταξιωμένο ανάμεσα στον πνευματικό κόσμο.

Το νέο τεύχος του Δελτίου, με το γνωστό πλέον σχήμα του, αριθμεί 307 σελίδες και περιλαμβάνει 8 θέματα, εξαιρετικού αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, που αναφέρονται στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Επιμελητής και αυτής της εκδόσεως είναι ο εμβριθής ιστορικός μελετητής και πολυγραφότατος συγγραφέας, πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας, κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος.

Το εξώφυλλό του κοσμεί μία ιδιαίτερης σημασίας φωτογραφία του Στουρνάρα με λεζάντα: «Αλμυρός – Χορός χωρικών», στην οποία εικονίζονται Αλμυριώτες και Αλμυριώτισσες με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν σε κάποια εκδήλωση. Στην εικόνα του οπισθόφυλλου υπάρχει χάρτης της περιοχής του Αλμυρού κατά το Μεσαίωνα, σχεδιασμένος από το Νικόλαο Ι. Γιαννόπουλο, με βάση το χάρτη του Μ. Θ. Χρυσοχόου, που χρησιμοποίησε στην εργασία του «Οι Δύο Μεσαιωνικοί Αλμυροί και ο νυν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου