ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου

παρουσίαση-βιβλίου-241416

Η «Αναπαλαίωση» του Φαίδωνα Ταμβακάκη παρουσιάζεται στη Χάρτα

Το βιβλίο του Φαίδωνα Ταμβακάκη «Αναπαλαίωση» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16) σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ το τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχεία Νομού Μαγνησίας, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, το βιβλιοπωλείο «Χάρτα» και οι εκδόσεις της Εστίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Π.Θ. Νίκος Κυριαζής, η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Ν. Μαγνησίας Δρ. Ιστορίας Αννίτα Πρασσά και ο συγγραφέας Φαίδωνας Ταμβακάκης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αμαλία Γκιζά και Βασίλης Μητσάκης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Πρόκειται για μια νουβέλα εξαιρετικής γραφής και περιγραφής που αναφέρεται στην αναπαλαίωση σκαφών καθώς το πλεούμενο του κεντρικού ήρωα θα αράξει στη Σύρο εξαιτίας βλάβης αλλά και στην αναπαλαίωση σχέσεων με την αναζήτηση και αναζωπύρωση ενός μεγάλου έρωτα ανάμεσα στον ήρωα και την παλιά αγαπημένη του που πλέον μένει στο νησί. Σχέσεις που ανασύρονται, καταστάσεις που συμπλέουν στα ήσυχα νερά της καθημερινότητας προκαλώντας εσωτερικές αναταραχές και φουρτούνες για αλλαγή πλεύσης ζωής.

Το βιβλίο αποτελεί δείγμα λιτής και διεισδυτικής λογοτεχνικής γραφής από ένα συγγραφέα που βιοπορίζεται επιτυχώς ως οικονομολόγος και έχει διακριθεί ως μεταφραστής γνωστών βιβλίων.

Ο Φαίδωνας Ταμβακάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1960, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εχει εκδώσει διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα και για το μυθιστόρημά του «Οι ναυαγοί της Πασιφάης» τιμήθηκε με το βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 1997.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου