ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδιά με ταλέντο

παιδιά-με-ταλέντο-23437

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εκδήλωση για την παρουσίαση του CD της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς», που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και το ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου. Η χορωδία έχει ως βάση κυρίως, παιδιά που φοιτούν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Εκπαιδευτικός και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του χορωδιακού συνόλου είναι ο Βαγγέλης Μπαντελάς, εκπαιδευτικός – μουσικός.

Η εκτύπωση και κυκλοφορία του εν λόγω δίσκου χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ενταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» (2016-2018), επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου είναι ο καθηγητής ΠΤΔΕ κ. Χρήστος Γκόβαρης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου, καθώς και αρκετοί γονείς των παιδιών.

Η παρουσίαση του CD έγινε από τον συνθέτη Κωστή Δρυγιανάκη, ενώ την επιμέλεια της παράστασης είχε ο Βαγγέλης Μπαντελάς. Η εκδήλωση έκλεισε με τις φωνές των παιδιών που τραγούδησαν με τη συνοδεία ορχήστρας κομμάτια από το CD, αλλά και καινούριο ρεπερτόριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου