ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προωθούν την κλασική κιθάρα

προωθούν-την-κλασική-κιθάρα-229173

Αρχαιρεσίες στην Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, που ιδρύθηκε πρόσφατα

Αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν στην Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, που ιδρύθηκε πρόσφατα με διάταξη του Ειρηνοδικείου, ενώ οι πρόβες πραγματοποιούνται σε χώρο που παραχώρησε η Μητρόπολη Δημητριάδος. Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου ιδρύθηκε στην πόλη το 2019, με διάταξη του Ειρηνοδικείου Βόλου, έδρα τον Βόλο και στόχο την προώθηση της κλασικής κιθάρας, της μουσικής και του πολιτισμού.

Μετά από νόμιμες διαδικασίες, στις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου, το ΔΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος Γρηγορία Πελεκούδα, αντιπρόεδρος Βασιλική Κεχαίδου – Κορφιάτη, γραμματέας Ιωάννης Σαρακατσάνης, ταμίας Σταύρος Κηρύκος και μέλος Νικόλαος Κορφιάτης.

Μέλη μπορούν να είναι όσοι ασχολούνται με την κιθάρα είτε ως κιθαριστές, είτε ως φίλοι, καθώς και όσοι εργάζονται σε Μουσικά Σχολεία, ωδεία και σε οποιοδήποτε άλλο μουσικό ίδρυμα ως καθηγητές ή δάσκαλοι κλασικής κιθάρας.

«Σκοπός είναι πρωτίστως η ανάδειξη και προώθηση της κλασικής κιθάρας, της μουσικής και του πολιτισμού, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας, με σειρά δραστηριοτήτων σε τοπικό, πανελλαδικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου αποτελεί ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού για την πόλη μας και γενικότερα τον Νομό Μαγνησίας. Επίσης στοχεύει σε βελτίωση και ανέλιξη των νεαρών σπουδαστών, όσον αφορά στη μουσική τους κατάρτιση με την υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων κιθαριστών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην ορχήστρα, μπορεί, ερχόμενος σε επαφή με την πρόεδρο κ. Πελεκούδα, να παρευρίσκεται κάθε Σάββατο στις 10.30 π.μ. στον χώρο προβών, Περραιβού 11 με Πολυμέρη στον Βόλο.

Στην ίδια ανακοίνωση, η πρόεδρος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, Γρηγορία Πελεκούδα, εκφράζει ευχαριστίες «στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, καθώς και τον π. Καλλίνικο του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για την παραχώρηση δωρεάν του χώρου, καθώς και την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξή τους στο όλο εγχείρημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου