ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Αχόρταγος» από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου

ο-αχόρταγος-από-το-1ο-γενικό-λύκειο-βό-22671

Το 1ο ΓΕ.Λ. Βόλου, συνεχίζοντας μια θεατρική πορεία που άρχισε χρόνια πριν, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Δ. Ψαθά «Ο Αχόρταγος» στις 22 Απριλίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Ο Δ. Ψαθάς πραγματεύεται ένα σοβαρό και διαχρονικό θέμα, το ανικανοποίητο του ανθρώπου. Ακόρεστη είναι η πείνα του Χρήστου Χρυσάφη. Πείνα για φαγητό , για έρωτα, για πλούτη, για δόξα . Μια αδηφαγία , που τον ωθεί να κάνει δικό του ό,τι υπάρχει γύρω του, μη χορταίνοντας ποτέ…!!! Κι αυτό δεν αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων….. Αχόρταγος παραμένει και ο σημερινός άνθρωπος, πράγμα που συντελεί ώστε το έργο του Ψαθά που γράφτηκε πριν από 50 χρόνια, να παραμένει μια σταθερή διαχρονική αξία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της θεατρικής ομάδας με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών δούλεψαν εντατικά στη διάρκεια του σχολικού έτους , με συνέπεια και ενθουσιασμό. Ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους και τη συνεργασία μεταξύ τους, διασκέδασαν στις πρόβες και ετοίμασαν μια παράσταση που θέλουν να μοιραστούν με το κοινό.

Γι’ αυτό το λόγο το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου προσκαλεί όλους τους γονείς των μαθητών, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να δουν από κοντά την προσπάθεια των μαθητών .Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν οι: Παπαδόπουλος Χρήστος (Β3) ,Πολύζος Κώστας (Β3) ,Ευαγγελινέλη Ανθή (Γ1), Κυρίτση Κατερίνα (Β1), Γκριτζαλή Άννα (Β1) ,Πολίτης Πέτρος ( Απόφοιτος),Γαλάνης Χρήστος (Γ1), Γιαγιά Άννα-Μαρία (Α2),Μπαμπαλή Εύα (Β2), Γεωργαντζάς Όμηρος (Β1), Αγραφιώτης Αλέξανδρος(Α1), Κριστίδη Στεφανία (Α2), Μιχαλοπούλου Αντωνία (Α2), Μπεφάνης Ορέστης (Α2) . Το έργο πλαισιώνει σε χορογραφία της Αρετής Πούλιου (Β3) η χορευτική ομάδα που αποτελείται από τις μαθήτριες: Βαΐτση Φρατζέσκα (Α1),Νταή Μαρία (Α2), Μουτσινά Ιωάννα (Β2),Καυκά Δήμητρα (Β2),Γιωτάκου Ελένη (Β1),Χασακού Αγγελική (Β3),Πούλιου Αρετή (Β3),Τσαβδαρίδου Σοφία (Β3).

Για την παράσταση τραγούδι έγραψε και συνέθεσε ο Πολύζος Κων/νος (Β3) και ερμηνεύει μαζί με τις: Τσαβδαρίδου Σοφία (Β3), Θεοχάρη Κατερίνα (Α1)και Βαρβαρέλη Εριφύλη.

Την ευθύνη για την οργάνωση, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια της θεατρικής παράστασης ανέλαβαν οι φιλόλογοι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Αποστολίδου Αναστασία, Βουλγαρίδης Γιώργος, Μωραΐτη Σταματία.

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στις 8.00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου